lauantai, 01 huhtikuu 2017 15:21

CSM // Kärpät ei antanut armoa Jokereille - ”Hieno torjua kotiyleisön edessä”

Kirjoittanut Petteri Ikonen
Maalivahti Severi Soukka piti Kärppien puolustuksen kanssa Jokerit aisoissa. Maalivahti Severi Soukka piti Kärppien puolustuksen kanssa Jokerit aisoissa. Petteri Ikonen

Kärpät oli tyly isäntä Oulussa pelattavan Finnair Final Four -lopputurnauksen C-nuorten välierässä.

Oululaisjoukkue kukisti Helsingin Jokerit maalein 10-2 (1-1, 5-0, 4-1) ja eteni sunnuntaina pelattavaan C-nuorten SM-sarjan loppuotteluun HIFK:n vastustajaksi.

Jokereita vastaan Kärppien tehomiehiä olivat muun muassa Tuukka Tieksola (2+2), Arttu Tuomaala (2+1) ja Aku Räty (1+2). Vahvassa vireessä oli myös maalivahti Severi Soukka, jolle kertyi 40 torjuntaa.

- Kiva oli päästä torjumaan monen viikon tauon jälkeen. En ole saanut torjuntavastuuta viime aikoina ja olen ollut kipeänä, Soukka pohdiskeli.

- Odotin kyllä tiukempaa peliä, vaikka siinä tilanteita riitti myös meidän maalilla. Meidän pelaajat laittoivat toisessa päässä hyvin paikoista sisään, Soukka kehaisi Kärppien hyökkäyskalustoa.

Jokerit säikäytti, kun Rasmus Lahnaviik teki ensimmäisessä erässä ottelun avausmaalin. Aku Räty tasoitti vähän ennen erätaukoa.

- Se oli hyvä, että saatiin nopeasti kuitattua se maali. En olisi kyllä uskonut, jos joku olisi sanonut ennen peliä, että välierä päättyy 10-2, Kärppien päävalmentaja Tuomo Räty tuumi.

Toisessa erässä Kärpät karkasi jo 6-1-johtoon, ja kolmannessa oululaisjoukkue jatkoi maalikarkeloitaan.

- Hienohan tällaisessa ottelussa on torjua, kun ollaan kotikaupungissa ja yleisöä on katsomossa. Fanit pitivät ääntä päätykatsomossa, toisessa erässä peräti 17 kertaa torjunut Severi Soukka viittasi äänekkääseen huutosakkiin.

Sunnuntaina Kärppien ja HIFK:n välinen C-nuorten SM-loppuottelu alkaa kello 12. Jokerit kohtaa kello 11 alkavassa pronssiottelussa TPS:n.

 

Olet nyt

 
 
 

Etsi sivustolta