lauantai, 06 huhtikuu 2019 14:22

Ässät iski finaalisarjan tasoihin – B2-nuorten Suomen mestari ratkaistaan sunnuntain kolmannessa osaottelussa – "Huomenna kannuun kiinni toisellakin kädellä"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Jere Vähäsalo teki Ässien 3–1-maalin. Jere Vähäsalo teki Ässien 3–1-maalin. Riku Laukkanen

B2-nuorten SM-sarjan finaalit jatkuivat lauantaina Finnair Final Weekend -tapahtumassa Helsingissä. Kärpät/Ahmat voitti perjantain avauspelin 7–5, mutta lauantaina Ässät oli parempi loppuluvuin 3–1.

– Oli tosi tasainen peli. Huomenna tartutaan kannuun kiinni toisellakin kädellä, tehot 1+1 merkkauttanut Ässien hyökkääjä Jere Vähäsalo sanoi taistelun tauottua.

– Lähdimme otteluun paremmalla asenteella kuin eilen. Ja kun on pakko voittaa, on peliin helppo lähteä, Vähäsalo, 16, jatkoi.

Vähäsalon mukaan perjantain pelissä näkyi finaaliottelun jännitys.

– Moni pelaaja on ensimmäistä kertaa tällaisen paikan edessä. Tottakai se jännittää. Mutta nämä ovat vain jääkiekkopelejä, pitää valmistautua samalla tavalla kuin sarjapeleihinkin.

Ässät karkasi ottelun avauserässä 2–0-johtoon. Kärpät/Ahmat tuli heti toisen erän alussa maalin päähän, mutta sen jälkeen maalivahti Toni Pöysti oli ohittamaton.

Kolmannen erän alussa Vähäsalo iski otteluun lopullisen niitin 3–1-maalillaan.

Vähäsalo pelasi Ässien kakkosketjun keskellä laidoillaan Oskari Isomäki ja Miska Vilppola.

– Pelasimme kauden alussa yhdessä ja nyt meidät on laitettu pienen tauon jälkeen jälleen yhteen. Siinä on kolme aika hyökkäysvoittoisesti pelaavaa kaveria. Yritämme kaikki parantaa puolustuspeliäkin, ettemme kaikki vain hyökkäisi.

Otteluvoittojen ollessa 1–1 finaalisarja ratkaistaan sunnuntain kolmannessa osaottelussa. Pelipaikkana on Helsingin Jäähalli. Ottelun alkamisaika varmistuu myöhemmin lauantaina C- ja B-nuorten finaaliotteluiden tulosten myötä.

– Huomenna pitää pelata ilman paineita ja omaa peliä. Normaalia rutiiniahan tämä on, perushokia pelataan, Vähäsalo sanoi.

Jere Vähäsalon pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Ottelun Ässät–Kärpät/Ahmat tilastotapahtumat tulospalvelussa
B2-nuorten pudotuspelit tulospalvelussa
Kärpät/Ahmat voitti B2-nuorten ensimmäisen finaaliottelun – "Ässiä vastaan aina tiukkoja pelejä"

 

Olet nyt

Lisää B2-nuorten SM-sarjan uutisia