keskiviikko, 06 marraskuu 2019 11:56

Tarjoaako tämä lista Suomi-kiekon tulevaisuuden huippumaalivahteja?

Kirjoittanut
K-Vantaan Niko Karhu on pitänyt joukkuettaan mukana kevätkauden loppusarjapaikassa torjunnoillaan. K-Vantaan Niko Karhu on pitänyt joukkuettaan mukana kevätkauden loppusarjapaikassa torjunnoillaan. Riku Laukkanen

B-nuorten SM-alkusarjaa on pelaamatta viimeinen kolmannes. Maalivahtitilastojen kärkipaikoilla majailevat 15-17-vuotiaat tulevaisuuden nimet ovat läpimurron kynnyksellä kohti isompia ympyröitä.

Kärppien Leevi Meriläinen on SM-alkusarjan maalivahtivertailun ykkönen torjuntaprosentilla mitaten. Kärppien oma kasvatti on jakanut torjuntavastuuta Niklas Kokon kanssa sarjan kärkijoukkueen maalilla. Meriläinen on päässyt haistelemaan tunnelmaa myös Nuorten SM-liigassa, mutta avauspeli vielä odottaa.

Vasta 15-vuotias Kokko nousi tälle kaudelle Kärppien B-nuorten joukkueeseen. U16-maajoukkueessa syyskaudella kolme ottelua torjuneen Kokon voittoprosentti on vertailun paras B-nuorissa. Kokko on pelannut myös eniten nollapelejä, kolme.

Voittotilaston ykkönen on TPS:n Emil Vuorio. 10 varsinaisen peliajan voittoa napannut Salon Kiekkohaiden kasvatti pelasi edelliset kaudet TPS:n Akatemia-joukkueisssa, mutta on tällä kaudella ottanut ison kehitysaskeleen. Vuorio on kantanut päävastuun sarjan viidentenä olevan joukkueen maalilla.

Tapparan Paavo Kohonen on peliaikatilaston kärkipelaaja. Kevätkauden loppusarjapaikassa kiinni olevan tamperelaisjoukkueen 16-vuotias vahti on saanut luottoa myös U17-maajoukkueessa. Jokipoikien kasvatti esiintyy parhaillaan ikäluokan World Hockey Challenge –turnauksessa yhdessä Ässien Juuso Helomaan kanssa.

Toista kauttaan Ässissä pelaava Helomaa on TUTOn kasvatteja. 16-vuotias Helomaa on pelannut erinomaisesti myös Nuorten SM-liigassa. Neljässä ottelussaan hän on torjunut torjuntaprosentilla 97,0 ja kirjannut tililleen kaksi nollapeliä.

B-nuorten SM-alkusarjan maalivahdit 2019–20

Tilanne 6.11.2019

Olet nyt

Lisää B-nuorten SM-sarjan uutisia

Etsi sivustolta