tiistai, 14 elokuu 2018 13:11

Kuka on Ville Heikkinen? - Suomi-sarjan tehomiehelle askel taaksepäin on kaksi eteenpäin

Kirjoittanut Petteri Ikonen

Kaksi pistettä per peli on kova tahti missä tahansa sarjassa. Varsinkin, kun tuolla tahdilla tehoillut pelaaja kiekkoili edelliskaudella vain yhtä sarjatasoa korkeammalla ja pistetahti oli siellä 0,18.

Kun kyseessä on Porvoon Huntersissa pelannut hyökkääjä Ville Heikkinen, tuo sarjatasojen välinen ero on Mestiksen ja Suomi-sarjan ero. Mestiksessä Heikkinen ei noussut vielä kaudella 2016-2017 ratkaisijoiden joukkoon, mutta sarjaporrasta alempana pistetehtailu oli hurjaa kaudella 2017-2018.

- Sain pelata paljon, ja peliaikaa tuli myös alivoimalla ja ylivoimalla. Sain vastuuta kärkiketjuissa ja itseluottamuksen kohdalleen, Heikkinen mainitsee muutaman syyn menestyskaudelle.

Heikkinen teki Suomi-sarjan 35 runkosarjaottelussa muhkeat pisteet 17+50=67. Pistetahti oli syksyllä niin kova, että kauden loppupuolella olisi saatettu hätyytellä jopa Jani Lyytisen Suomi-sarjan ennätyslukemia 23+61=84. Lyytinen teki ennätyksensä kaudella 2011-2012 KeuPa HT:n riveissä.

Ville Heikkisen kauteen tuli kuitenkin mukava lisämutka, kun hän siirtyi marraskuun lopussa lainasopimuksella RoKin Mestis-joukkueeseen. Otteluita kertyi seitsemän tai itse asiassa kuusi, kun Heikkinen tarkentaa:

- Seitsemäs peli näkyy tilastoissa, koska minut oli merkitty kokoonpanoon. En pelannut sekuntiakaan, koska sain alkulämmittelyissä kiekon korvaani ja en pystynyt pelaamaan. Pelin jälkeisenä päivänä lensin takaisin Helsinkiin, Heikkinen kertaa lainapestin päättymistä.

- Huomasin sen, että pärjään Mestiksessä. Suomi-sarjassa kuntoon saatu itseluottamus näkyi myös sarjaporrasta ylempänä, kuudessa pelaamassaan Mestis-ottelussa tehot 1+1=2 saalistanut Heikkinen sanoo.Lentokoneella Rovaniemelle

Lainapestille lähdöt Mestiksestä Liigaan voivat tapahtua nopeasti, mutta Suomi-sarjasta Mestikseenkin mennään joskus ison maailman tyyliin lentokoneella.

- Olimme pohjoisessa vieraspelireissulla Huntersin kanssa, kun minut pyydettiin bussin eteen. Luulin, että tulee palautetta edellisestä ottelusta, jonka olimme hävinneet, Heikkinen aloittaa.

- Sainkin kuulla RoKin haluavan minut lainalle seitsemän ottelun ajaksi. Agenttini oli soittanut Terolle (Huntersin päävalmentaja Tero Määttä). Maanantain otin vapaaksi töistä, tiistaina lensin Rovaniemelle ja olin jo illalla jäällä. Keskiviikkona oli peli sarjakärkeä vastaan. Olin tyytyväinen otteisiini, Heikkinen pohdiskelee.

Huntersiin palattuaan Heikkinen oli jälleen yksi joukkueen avainpelaajista. Kevään pudotuspeleissä kahdeksassa ottelussa hyökkääjä summasi pisteet 7+7=14. Mestis-karsintoihin asti joukkue ei kuitenkaan yltänyt.

Heikkinen pelaa silti Mestiksessä alkavalla kaudella. Mukavasti sujunut lainapesti jätti hyvän maun RoKista ja Heikkisestä hyvän maun RoKille. Hyökkääjä teki kauden 2018-2019 kattavan sopimuksen rovaniemeläisten kanssa.Mestis-hopeaa toissa kaudelta

Mestis ei ole vieras sarja Heikkiselle, jolta löytyy palkintokaapistaan Mestiksen hopeamitali toissa kaudelta. Kiekko-Vantaassa vastuu jäi vähäiseksi, mutta muistot ovat hyvät.

- Kiekko-Vantaassa oli hyvä valmennus, hyvä pelitapa ja kilpailuhenki. Pelasimme hyvän kauden ja pudotuspeleissä hyvää jääkiekkoa. Itselleni ottelumäärä 30 oli pettymys, ja olisin halunnut pelata enemmän. Joukkueessa oli kova kilpailu pelipaikoista, Heikkinen muistelee.

Kaudeksi 2017-2018 Mestis-sopimusta ei Kiekko-Vantaasta irronnut. Vantaalla vaihtui valmennus, ja Jokerien kanssa tehtävä yhteistyö tiivistyi entisestään.

- Pientä puhetta oli jostain try-out hommista muihin Mestis-seuroihin, mutta itselläni oli hyvä siviilityö. Pelaamisen ja työn yhdistäminen onnistui hyvin, autovuokraamossa osa-aikaisesti työskennellyt hyökkääjä sanoo.

Heikkiselle Suomi-sarjaan siirtyminen ei ollut mikään ongelma. Elämä sujui mukavasti jääkiekon lomassa.

- Suomi-sarjaan lähtiessä ajattelin, että otan askeleen taakse ja kaksi eteen, Heikkinen avaa suunnitelmaansa.

- Kävin Teron kanssa pitkät keskustelut tästä mahdollisuudesta ennen kuin tein sopimuksen Huntersin kanssa.

Askeleella taakse Heikkinen tarkoittaa sarjaportaan vaihtumista Mestistä alemmas, mutta Suomi-sarjastakin voi ponnistaa ylöspäin. Huntersissa toiminta on Suomi-sarjan kärkeä, ja pelaajilla on mahdollisuus kehittyä.

- Omalta osalta kauden alku oli totuttelua Mestistä hitaampaan pelinopeuteen, mutta sitten peli alkoi sujua. Pelasin 80-prosenttisesti Renon (Goodwin) ja Moseksen (Mustonen) kanssa.Ei ainoastaan jääkiekon varassa

Loistokauden jälkeen Heikkinen todella ottaa askeleen eteenpäin Mestis-sopimuksen muodossa. Mutta mitä Heikkinen, 24, aikoo tehdä esimerkiksi viiden vuoden päästä? Pelaajana hän vasta lähestyy parasta ikäänsä.

- Viiden vuoden päästä voisin olla jossain vielä Mestistä korkeammalla sarjatasolla tai ulkomailla. Tavoitteeni on kehittyä vuosi vuodelta aina kovempiin sarjoihin.

HIFK:n, EVU:n, Karhu-Kissojen ja HJK:n juniorien kautta Kiekko-Vantaan A-nuoriin kulkeneen pelaajan ura ei ole ollut suorin, mutta nyt esteitä ei ole näköpiirissä.

- Pitää antaa kiitosta läheisille, jotka ovat jaksaneet tukea minua. Vanhemmat, veli ja kaverit käyvät katsomassa pelejä, ja se antaa minulle todella paljon, Heikkinen myöntää.

Kova harjoittelu ja onnistumiset ovat antaneet vielä lisää virtaa kaukaloon.

- Jossain vaiheessa olin aloittamassa jo höntsäilyn, mutta menin vielä Karhu-Kissoihin try-outille. Toisella kaudella tein lähes 50 pistettä ja ajattelin, että tästä voi vielä tulla jotain, Heikkinen kertaa lähes viiden vuoden takaisia tapahtumia.

Pelkän jääkiekon varaan Heikkinen ei ole missään vaiheessa heittäytynyt. Hän on valmistunut kauppaopistosta ja kerryttänyt työkokemusta pelaamisen ohella. Syksyllä Rovaniemellä odottaa uusi haaste Mestis-kiekon parissa.

 

 

Olet nyt

Lisää Kuka on -artikkeleita

 
 
 

Kuka on...

Leijonat-lehdestä tuttu Kuka on... -henkilöjuttujen sarja löytyy nyt verkosta. Esittelemme pelaajia, valmentajia, erotuomareita ja jääkiekon taustavoimia, joiden tarinoita et ehkä ole vielä lukenut tai kuullut.

Etsi sivustolta