maanantai, 09 lokakuu 2017 18:20

GHD sai luistimille yli 700 tyttöä!

Kirjoittanut
Vauhtia ja iloa riitti Kiekko-Nikkareiden GHD-tapahtumassa Riihimäellä. Vauhtia ja iloa riitti Kiekko-Nikkareiden GHD-tapahtumassa Riihimäellä.

Lokakuun alussa pidetty Girls Hockey Day, GHD-tapahtuma toi yhteensä 743 tyttöä luistimille 46 eri tapahtumassa ympäri Suomen. Suomessa pidetyt GHD-tapahtumat olivat osa kansainvälistä tyttökiekkoviikonloppua, jota juhlittiin 37 eri maassa. 

GHD päivä on ensisijaisesti uusille harrastajille suunnattu matalan kynnyksen tapahtuma, jossa jääkiekkoa pääsee kokeilemaan yhdessä jo lajia harrastavien tyttöjen kanssa. GHD viikonlopun tapahtumissa jääkiekkoa kokeili lopulta yli 200 tyttöä, jotka eivät ole ennen lajia harrastaneet.

Eniten uusia harrastajia tavoitettiin Rovaniemellä, Mänttä-Vilppulassa, Jyväskylässä, Limingassa, ja Tampereella, joissa jokaisessa oli mukana lähes kaksikymmentä uutta lajista innostunutta tyttöä. Maarianhaminassa pelatut Naisleijonien maaottelut saivat tytöt liikkeelle, Islandia-areenan jäällä oli 15 uutta pelurin alkua. Myös Etelä-Suomessa GHD kiinnosti, Lohjalla Harjun Kiekon tapahtumassa oli 15 ja Espoossa Kiekkoseuran 12 uutta tyttöä luistimilla. 

Meneillään oleva kausi on tyttö- ja naiskiekolle erityinen, kun helmikuussa pelattavien Olympialaisten myötä laji näkyy paljon myös mediassa. 

-Uskon, että kevään näkyvyyden myötä yhä useampi tyttö innostuu jääkiekon pelaamisesta. Seura voi järjestää GHD:n tyylisen kokeilupäivän vaikka maaliskuussa, niin lajista kiinnostuneet tytöt pääsevät kokeilemaan jääkiekkoa helposti heti Olympialaisten jälkeen, Jääkiekkoliiton tyttökiekon kehittäjä Tuula Puputti kannustaa.

Ilmoittaudu mukaan GHD-järjestäjäksi >>

Seuraa tyttökiekon tapahtumia >>

Lue lisää tyttökiekon seura- ja sarjatoiminnasta >>

 

Lisää Tyttökiekon uutisia

Olet nyt

 
 
 

Etsi sivustolta