maanantai, 04 tammikuu 2016 11:26

Nelosketjun Kasper Björkqvist aikoo psyykata ruotsalaisia

Kirjoittanut Tiina Pirilä
Kasper Björkqvist on rouhinut ansiokkaasti Suomen nelosketjussa. Kasper Björkqvist on rouhinut ansiokkaasti Suomen nelosketjussa. Suomen Jääkiekkoliitto

Nuorten Leijonien Kasper Björkqvist oli hyvällä fiiliksellä Suomen välipäivätreenien jälkeen. Nuori hyökkääjä sanoo, että voitto Kanadasta oli osittain iso helpotuskin.

- Aina kun neljännesfinaaleja pelataan kotona, niin nämä on niin isoja pelejä, että nyt kun voitettiin, ja saatiin koko kansa taakse, on sellainen positiivinen fiilis.

- Yksi maalihan tässä ratkaisi. Nyt kun vaan saadaan sellainen pieni rentous tästä päälle, niin on hyvä lähteä Ruotsin kaatoon, tuumailee Björkqvist.

Kanada-ottelun viimeiset minuutit olivat yleisölle raastavaa jännitystä. Björkqvistin mukaan joukkue oli niin keskittynyt jäällä ja kiinni itse pelissä, että jännitys ei päässyt liikaa pintaan.

Joukkue malttoi pitää ajatukset ainoastaan pelissä, vaikka ympärillä huusi suoraa kurkkua 13 000 suomalaista ja kanadalaista katsojaa.

- Totta kai sitten pelin jälkeen alkoi miettiä, että huhhuh, missä tilanteessa me just oltiin! Vaikka se peli on ihan samanlainen kuin mikä tahansa muu, tämä ihmismassa on kyllä aikamoinen.

- Voittobiisi kun pistettiin kopissa pyörimään, niin kyllä siinä yhdellä jos toisella sellainen aika hyvä hymy päällä oli, nauraa eläväinen espoolaishyökkääjä päätään puistellen.

Tulevan välierävastustajan eli Ruotsin peleistä turnauksessa on tihkunut tietoja myös Nuorten Leijonien pukukoppiin. Kasper Björkqvist on tehnyt myös hieman omaehtoista scouttaamista ennen turnausta.

- Kävin tossa ennen joulua katsomassa yhden Ruotsin harjoituspelin Kanadaa vastaan, mutta treenipelit nyt aina on mitä on.

- Mä olen kuullut, että ovat pelanneet täällä tosi hyvin. Joukkuepeli on hyvällä tasolla ja maalivahti on pelannut hyvin. Ja Ruotsi on aina hyvä Suomea vastaan, Nuorten Leijonien hyökkääjä muistuttaa.

Suomi on takonut turnauksessa eniten maaleja eli peräti 29. Omiin on kuitenkin livahtanut 18. Ruotsi on puolestaan paukuttanut 25 maalia, mutta päästänyt vain vaivaiset viisi. Nuorten Leijonien on siis parannettava puolustustyöskentelyään välierävaiheessa.

- Ollaan koko turnauksen ajan yritetty parantaa sitä puolustuspeliä, ja liikaa maaleja on kyllä päästetty. Nyt katsotaan vähän videoita ja mietitään, mitä pitää parantaa.

- Välipäivät on aina vähän tällaisia, että pitää yrittää päästä irti jääkiekosta, mutta sitten kuitenkin oppia siitä edellisestä pelistä. Mutta kyllä tänään päällimmäisenä vielä se hyvä fiilis koko ajan, Björkqvist selvitti päivä ennen välieräottelua.

Kotikielenä ruotsi

Ruotsi on aina suomalaiselle pelaajalle erityinen vastustaja. Kasper Björkqvist myöntää, että neljännesfinaalin jälkeen oli vaikea saada unta myös siksi, että ajatukset karkasivat jo maanantain Ruotsi-matsiin.

- Varmaan maanantaina, kun peli lähestyy ja pääsee jäälämmölle, niin alkaa semmoinen hyvä fiilis tulla päälle.

- Nyt on koko ajan odottavainen olo, mutta sillä lailla siihen pitää lähteä, että se on yksi semifinaali muiden joukossa, ettei mene vaan ylilatautumisen puolelle, psyykkaa nuori leijona itseään ja joukkuettaan.

Eloisasta nuoresta miehestä on nopeasti tullut median lemmikki ja suosittu haastateltava, jolla on aina aikaa antaa värikkäitä kommentteja. Ehkä juuri siksi Björkqvist on jo ansainnut tukun uusia lempinimiä.

Yle nimitti miestä nettisivuillaan ”Kasper-Möröksi” ja Leijona-toimituksen keskuudessa Björkqvist kulkee nimellä ”Öga” taannoisen haastattelun jäljiltä.

- Ihan kiva, että tällainen nelosketjun rouhijakin huomataan tuolla median puolella! Kai nämä on kumpikin ihan positiivisia nimiä? varmistelee laitahyökkääjä nauraen.

Kasper Björkqvistillä on yksi ässä hihassaan, mikäli ruotsalaiset pyrkivät iholle: Björkqvist on täysin kaksikielinen, ja hänen kotikielensä on ruotsi.

Kun nuorelta leijonalta tiedustelee, aikooko hän käyttää kielitaitoa hyväkseen psyykatakseen länsinaapurin poikia, vastaus putoaa kuin apteekin hyllyltä.

- No totta kai! virnistää nuori suomenruotsalainen.

 

Olet nyt

Lisää U20-uutisia