tiistai, 03 marraskuu 2015 10:24

Nuoret Leijonat valmiina kotiturnaukseen – ”Jokaiselle pelaajalle haettiin vahvuuksiensa mukainen rooli”

Kirjoittanut
Jukka Jalonen virittää Nuoret Leijonat kovaan iskuun ennen kotiturnausta. Jukka Jalonen virittää Nuoret Leijonat kovaan iskuun ennen kotiturnausta. Pasi Mennander

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkueen kauden päätavoitteeseen, Helsingissä vuodenvaihteessa pelattaviin MM-kotikisoihin on aikaa enää pari kuukautta.

Taistelu pelipaikoista MM-joukkueeseen on kova, ja Jukka Jalosen johtamalla valmennustiimillä on tarkkailun alla kotimaisten sarjojen lisäksi myös Pohjois-Amerikan sarjat, joissa pelaa suomalaisia U20-ikäisiä pelaajia.

Heinä- ja elokuun maajoukkuetapahtumissa näyttöjä antoi yli 40 pelaajaa, ja maajoukkuetapahtumien puitteissa pelaajatarkkailu jatkuu marraskuun ensimmäisellä viikolla. Nuoret Leijonat pelaa neljän maan turnauksessa Tampereella ja Hämeenlinnassa 6.-8. marraskuuta. 

- Olemme nähneet eri maajoukkuetapahtumissa jo yli neljäkymmentä pelaajaa, ja nyt mukaan tulee vielä muutama uusi pelaaja, Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen kertoo.

Tampereella ja Hämeenlinnassa pelaavassa Suomen joukkueessa ovat mukana muun muassa Liigassa tällä kaudella vahvasti pelanneet hyökkääjät Pelicansin Sebastian Repo, Kärppien Jesse Puljujärvi sekä Sebastian Aho ja Tapparan Patrik Laine. Alakertaan Liiga-kokemusta tuo esimerkiksi JYPin Sami Niku.

Maalivahtikaksikon muodostavat Peliittojen Mestis-joukkueessa loistanut Emil Larmi ja JYPin Liiga-joukkueessa torjunut Veini Vehviläinen.

Kähkönen haastajaryhmän mukana

Bluesin Liiga-joukkueen maalivahti Kaapo Kähkönen puolestaan torjuu marraskuun maaotteluissa Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen eli niin sanotun alle 20-vuotiaiden haastajaryhmän maalilla. Haastajaryhmä pelaa kolme ottelua Tshekkiä vastaan Tshekissä.

- Meillä on hieno tilanne, koska Kähkönen ja Vehviläinen ovat molemmat pelanneet Liigassa. Vehviläinen on kuitenkin ollut viime kevään maajoukkuetapahtumat mukaan lukien alle 20-vuotiaiden mukana vain kerran, ja kotiturnauksessa pääsemme tutustumaan hyvin hänen otteisiinsa.

- Kähkönen on ollut mukana jo kolmessa alle 20-vuotiaiden tapahtumassa, joten hänen osaaminen tiedetään. Tällä ratkaisulla kumpikin voi päästä pelaamaan kaksi kovaa kansainvälistä ottelua. Jos he olisivat samassa joukkueessa marraskuun alussa, toinen pystyisi torjumaan vain yhden ottelun, Jalonen selventää.

Kähkösen lisäksi alle 19-vuotiaissa mukana ovat muun muassa Atte Mäkinen, Joona Voutilainen, Jesper Mattila, Frank Gymer ja Teemu Lämsä, jotka näyttivät osaamistaan jo elokuussa alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa.

- Jokaiselle pelaajalle haettiin vahvuuksiensa mukainen rooli. Meillä on paljon hyviä pelaajia, mutta alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen ei mahdu määräänsä enempää esimerkiksi ylivoimanpyörittäjiä. Moni näistä pelaa sen vuoksi alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa marraskuun alussa ja saa pelata siellä isossa roolissa.

- Haastajaryhmässä on maalivahdit mukaan lukien 7-8 pelaajaa, jotka taistelevat kisapaikoista.

Kolmen viikon päästä Pohjois-Amerikkaan

Nuoret Leijonat leireili heinäkuun lopussa Vierumäellä ja pelasi sen jälkeen elokuun alussa Yhdysvaltojen Lake Placidissa. Elokuun lopussa ohjelmassa oli Venäjällä pelattu turnaus.

Noiden kahden turnauksen ottelut ja Vierumäellä Tanskaa vastaan pelattu ottelu mukaan lukien Nuoret Leijonat on pelannut kauden aikana yhdeksän ottelua ja voittanut niistä neljä.

Lake Placidissa pelatussa turnauksessa mukana olivat muun muassa hyökkääjät Mikko Rantanen, Juho Lammikko ja Julius Nättinen sekä puolustaja Vili Saarijärvi, jotka pelaavat sarjaotteluita Pohjois-Amerikassa.

Marraskuun alussa he keskittyvät peleihin seurajoukkueissaan, ja maajoukkueen käytössä he ovat aikaisintaan joulukuun MM-leirillä.

- Pohjois-Amerikassa pelaa eri sarjoissa ikäluokkiensa kärkiyksilöitä, ja lähden kolmen viikon päästä sinne katsomaan pelejä ja tapaamaan pelaajia, Jalonen päättää. 

 

NELJÄN MAAN TURNAUS

06.-08.11.2015 Tampere ja Hämeenlinna

Pe 06.11.
16:00 Ruotsi  - Venäjä     Tampere
19:00 Suomi   - Tshekki    Tampere

La 07.11.
14:00 Suomi   - Venäjä     Tampere
17:00 Tshekki - Ruotsi     Tampere

Su 08.11.
11:00 Venäjä  - Tshekki    Hämeenlinna
14:00 Suomi   - Ruotsi     Hämeenlinna

Suomen joukkue Tampereella ja Hämeenlinnassa pelattaviin otteluihin:

Maalivahdit:
Emil Larmi, Peliitat
Veini Vehviläinen, JYP

Puolustajat:
Matias Haaranen, HPK
Miro Keskitalo, TPS
Niko Mikkola, KalPa
Sami Niku, JYP
Robin Salo, Sport
Eetu Sopanen, Peliitat
Joni Tuulola, HPK

Hyökkääjät:
Sebastian Aho, Kärpät
Kasper Björkqvist, Blues
Roope Hintz, HIFK
Manu Honkanen, LeKi
Antti Kalapudas, Kärpät
Joel Kiviranta, Sport
Patrik Laine, Tappara
Miro Mäkinen, Jukurit
Jesse Puljujärvi, Kärpät
Sebastian Repo, Pelicans
Aleksi Saarela, Ässät
Miska Siikonen, Pelicans
Jonne Tammela, KalPa

Johtoryhmä:
Jukka Jalonen, päävalmentaja
Timo Lehkonen, valmentaja
Janne Mälkiä, valmentaja
Antti Pennanen, valmentaja
Kari Lehtonen, maalivahtivalmentaja
Petri Paakki, lääkäri
Hero Mali, fysioterapeutti
Tommi Järvinen, huoltaja
Veli-Pekka Ketola, joukkueenjohtaja


Pääsyliput ennakkoon Lippupisteestä, ottelupäivinä halleilta. Hinnat aikuisilta 15€ ja lapsilta (7-15v) 5€, alle 7-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi.

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat pelataan Helsingissä 26.12.2015–5.1.2016. Suomi pelaa kaikki ottelunsa Helsingin Hartwall Arenassa, toisena kisapaikkana toimii Helsingin Jäähalli. Liput MM-turnaukseen myy Lippupiste, lisätiedot kisasivuilta.

 

Olet nyt

Lisää U20-uutisia

U20 Nuorten Leijonien ohjelma 2020-21

18.07.-23.07.2020:
Testi- ja otteluleiri, Vierumäki

Kauden muut tapahtumat vahvistetaan elokuussa.

Etsi sivustolta