keskiviikko, 02 tammikuu 2013 16:29

Juvonen: "Kunnialla loppuun asti"

Kirjoittanut
Juvonen: "Kunnialla loppuun asti" Juha Sorri

Suomi löylytti Saksaa lukemin 8-0 alle 20-vuotiaiden MM-kisojen ensimmäisessä karsintasarjaottelussa. Nollapelin Suomen maalilla torjunut Janne Juvonen ei jännittänyt ennen arvoturnausdebyyttiään.

Nuoret Leijonat näytti toipuneen Ruotsi-ottelun pettymyksestä mainiosti ja latoi kiekon Saksan verkkoon peräti kahdeksasti. Arvokisadebyyttinsä tehnyt Janne Juvonen torjui vakuuttavasti Saksan kaikki 15 laukausta, mutta ottelu ei jännittänyt 18-vuotiasta Enon Jetsin kasvattia:

- En jännitä näitä otteluita ollenkaan. Maajoukkuepelit ovat menneet hyvin tällä kaudella ja tämä oli vain yksi niiden joukossa.

 Peliä Juvonen kuvaili maalivahdille vaikeaksi ja Saksan vähäisetkin paikat tulivat Suomen keskialueen kiekonmenetyksistä.

- Muutaman vaikean paikan saivat per erä, mutta jouduin lämmittelemään välillä itse. Henkisesti raskas peli.

- Vastahyökkäyksistä saivat paikkoja. Ensimmäisessä erässä meille tuli kuusi kiekonmenetystä, joita piti sitten saada alas. Toisessa erässä niitä tuli enää kolme ja lopulta Saksa ei saanut ollenkaan paikkoja.

Vaikka Nuoret Leijonat varmistikin voitolla paikkansa ensi vuoden MM-kisojen a-sarjassa, ottelu Slovakiaa vastaan hoidetaan Juvosen mukaan huolella:

-Kunnialla loppuun asti, vaikka tavoite jäi saavuttamatta.

Olet nyt

Lisää U20-uutisia

U20 Nuorten Leijonien ohjelma 2020-21

18.07.-23.07.2020:
Testi- ja otteluleiri, Vierumäki

25.08.-30.08.2020:
Jää- ja otteluleiri, Lappeenranta & Imatra


Kauden muut tapahtumat vahvistetaan myöhemmin.