U18 Pikkuleijonien ohjelma 2021-22

01.06.-02.06.2021:
Testileiri, Vierumäki

20.-27.7.2021:
Jää- ja otteluleiri, Vierumäki

2.-7.8.2021:
Hlinka Gretzky Cup, Breclav (Tshekki) ja Piestany (Slovakia)

08.-14.11.2021:
Viiden maan turnaus, Sveitsi

11.-18.12.2021:
EYOF, Vuokatti/Kajaani

25.-30.12.2021:
Viiden maan turnaus, Sveitsi

07.-13.02.2022:
Viiden maan turnaus, Rauma

21.04.-01.05.2022:
MM-kisat, Kaufbeuren & Landshut, Saksa

U18-maajoukkue kootaan kaudella 2021-22 vuonna 2004 syntyneistä pelaajista.

 

 
 
 
lauantai, 07 elokuu 2021 09:56

Joukkueenjohtajan raportti: Slovakia tyly isäntä Pikkuleijonille Hlinka Gretzky Cupin välierissä

Kirjoittanut Arto Sihvonen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU

Alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkueen tie Hlinka Gretzky -turnauksen kultamitaliotteluun katkesi, kun Slovakia vei Piestanyssa perjantaina illalla pelatun ottelun nimiinsä maalein 6–2 (1–0, 4–0, 1–2). Turnauksen toisen välieräottelun Venäjä–Ruotsi vahvempi osapuoli oli Venäjä, joka tarkoittaa sitä, että pronssiottelussa lauantaina iltapäivällä pelaavat Suomi ja Ruotsi.

Vaikea alku otteluun

Välieräottelun alku oli Pikkuleijonille vaikea. Otteluun valmistautuminen ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla, ja pelaaminen oli varovaista, halutonta ja virheherkkää. Slovakia otti pelin ohjat nopeasti haltuunsa, mutta ei kuitenkaan pystynyt maalintekoon lähinnä maalivahti Niklas Kokon hyvän pelivireen ansiosta kuin kerran. Isäntien 1–0-osuma syntyi alivoimalla ajassa 13.27.Slovakia vahva erikoistilanteissa

Toinen erä oli avauserän toisinto lukuunottamatta tehtyjen maalien määrää. Slovakia vei peliä vahvojen yksilöiden johdolla, ja Pikkuleijonien vaikeudet jatkuivat. Pelissä tuli selvästi esille toisaalta Pikkuleijonien karkeat virheet ja toisaalta Slovakian vahva riistopelaaminen ja maalinteon tehokkuus.

Slovakian erikoistilanne tiedettiin jo ennakolta tehokkaaksi. Joukkue teki erässä kaksi maalia alivoimalla ja kaksi tasakentällisin. Kun joukkue onnistui vielä kolmannessa erässä kertaalleen ylivoimalla, tuli erikoistilannemaalien kokonaismääräksi peräti neljä.Pikkuleijonille erävoitto

Suomen pahasti yskähdellyt peli lähti päätöserässä käyntiin. Liike ja kamppailupelaaminen terävöityivät, jolloin joukkue pääsi pelaamaan enemmän kiekollista peliä ja pystyi luomaan vaarallisia maalintekopaikkoja.

Onnistumiset maalien muodossa tulivat kuitenkin ottelun voittamisen näkökulmasta liian myöhään. 6–1-kavennusmaali syntyi ajassa 55.18 päätypelin lopputulemana, kun Otto Hokkanen laukoi rebound-kiekon Slovakian verkkoon. Syöttöpisteen maaliin kirjautti Lauri Raiman.

Suomen toinen maali näki päivänvalon noin kaksi minuuttia ensimmäisen jälkeen. 5-3-ylivoimapelissä syntyneen maalin teki komealla siniviivalaukauksella Joakim Kemell. Maalin alustivat Jere Lassila ja Kasper Kulonummi.

Suomi vaihtoi ottelun päätöserään maalin suulle Manu Lukkarisen. Manu pääsi hyvin sisälle peliin, ja torjui varsinkin erän alkupuoliskolla useita vaarallisia tilanteita.

Pikkuleijonien parhaana pelaajana palkittiin puolustaja Thomas Grönlund. Slovakian joukkueen paras pelaaja oli maalivahti Rastislav Elias.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

Ottelun tallenne on sijoitettu tämän artikkelin yläosaan. Slovakian jääkiekkoliitto tarjosi ottelulähetyksen YouTube-kanavallaan.

- Näin ottelu eteni
- Ottelun kaikki tilastotapahtumat tulospalvelussa
- Ottelun tallenne Slovakian jääkiekkoliiton YouTube-kanavalla


Artikkelin kuvat: Thomas Ibounig

U18 videofeed

Olet nyt

Lisää U18-uutisia

 
 
 

Etsi sivustolta