sunnuntai, 10 helmikuu 2019 10:32

Pikkuleijonat nujersi Ruotsin Sotshin-turnauksen päätösottelussa

Kirjoittanut Arto Sihvonen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU

Alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue päätti tuloksellisesti nousujohteisen turnauksensa lauantaina selvään 3–6 (0–4, 0–0, 3–2) voittoon Ruotsista.

Kapealla materiaalilla pelannut leijonaryhmä viimeisteli avauserässä tehokkaasti, ja pelasi sen jälkeen taktisesti viisasta jääkiekkoa ottelun loppuun saakka. Selvässä johtoasemassa ei suinkaan lähdetty peruuttelemaan, vaan tiiviinä viisikkona hyökkääminen jatkui ottelun päätösvihellykseen saakka.

Laadukas viisikkopelaaminen näkyi mm. suorien hyökkäyksien kautta rakennettujen maalipaikkojen tilastossa. Suomi pystyi rakentamaan suorista hyökkäyksistä 10 maalintekopaikkaa, kun Ruotsin vastaava saldo oli yksi maalintekopaikka.

Rivit harvenivat ottelun edetessä

Pikkuleijonille tuli juuri ennen ottelun alkua jobinpostia, kun perjantain Venäjä-ottelussa pelirangaistuksen saaneen Antti Saarelan rangaistus olikin muuttunut pelkästään isäntämaan edustajista koostuneen direktoraatin käsittelyssä ottelurangaistukseksi. Tämä tarkoitti sitä, että Antti ei lopulta ollut mukana Pikkuleijonien kokoonpanossa.

Joukkue lähti otteluun tasan kolmella kentällisellä, mutta kenttäpelaajien määrä putosi neljääntoista toisessa erässä, kun Aarne Intonen loukkaantui blokatessaan ruotsalaispakin siniviivavetoa. Ottelun loppu pelattiin Intosen loukkaantumisen jälkeen viidellä puolustajalla ja yhdeksällä hyökkääjällä. Sekä henkinen että fyysinen kuormitus oli todella kovalla tasolla, sillä osalle Pikkuleijonien pelaajista Ruotsi-ottelu oli kuudes peli yhdeksään päivään.

Tehdyt maalit toivat lisää virtaa

Pikkuleijonat aloitti ottelun todella tehokkaasti, ja johti ottelua avauserän puolivälissä jo 3-0. Positiivista joukkueen pelaamisessa oli se, että maalintekovastuu jakautui kaikille pelaaville kentällisille. Kovasta rasituksesta huolimatta ruuti ei ollut märkää vielä päätöserässäkään, vaan joukkue pystyi tukahduttamaan Ruotsin orastavan kirin kahdella hienolla maalilla.

Pikkuleijonista tehopisteitä kirjauttivat seuraavat pelaajat:
0+3 Tuukka Tieksola
2+0 Aatu Kärki
2+0 Kalle Loponen
1+1 Leevi Aaltonen
1+0 Roni Hirvonen
0+1 Veeti Miettinen
0+1 Aku Räty
0+1 Aarne Intonen
0+1 Santtu Hakanen
0+1 Antti Tuomisto
0+1 Topi Niemelä
0+1 Patrik Puistola

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

Turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

Olet nyt

Lisää U18-uutisia