keskiviikko, 25 huhtikuu 2018 21:00

Pikkuleijonien kapteeni Toni Utunen ei aliarvioi Valko-Venäjää: "Joudumme tekemään täyden työpäivän"

Kirjoittanut
Toni Utunen vauhdissa Ranska-ottelussa. Toni Utunen vauhdissa Ranska-ottelussa. Pasi Mennander

Suomen alle 18-vuotiaiden MM-joukkueen kapteeni Toni Utunen uskoo, että joukkue on valmis kisojen pudotuspelivaiheeseen, vaikka tiistain Tshekki-peli ei aivan suunnitelmien mukaan mennytkään.

- Kolmanteen peliin asti alkulohko meni tosi nousujohteisesti. Tshekki-pelin eka erä ei ollut hyvä, mutta sen jälkeen pelasimme taas paremmin. Maalinteko on parantunut hyvin. Uskon, että tästä on tosi hyvä lähteä puolivälieriin, Utunen sanoi.

Valko-Venäjä on Tappara-pakille uusi tuttavuus, mutta takki auki ei lohkovoittajakaan voi puolivälieriin lähteä.

- En ole ikinä heitä vastaan pelannut. Se on nähty, että jokaista joukkuetta vastaan joutuu tekemään täyden työpäivän, että voitto tulee. Ei todellakaan ole helppo peli edessä.

Toni Utunen ja Justus Annunen varjelivat Suomen maalia Tshekki-hyökkäyksiltä.
 

Tshekki-pelillä ei ollut kummallekaan joukkueelle sijoituksellista merkitystä. Suomi oli varmistanut lohkovoittonsa ja Tshekki tiesi lähtevänsä pudotuspeleihin alkulohkon sijalta neljä.

- On aina vaikeaa pelata, kun ottelussa ei ole panosta. Ensimmäisellä erätauolla totesimme, että meillä on nyt loistava paikka viilata vielä viimeisiä viisikkoasioita.

Suomelle tuomittiin ottelussa seitsemän kahden minuutin rangaistusta, lisäksi Jesperi Kotkaniemelle annettiin laitataklauksesta 5+20 minuuttia. Tshekille vihellettiin kuusi pikkukakkosta.

- Jäähyjä oli erittäin paljon, se rikkoi peliä. Varsinkin heille, jotka eivät pelaa yli- tai alivoimaa.

Poikien MM-kisojen puolivälieräottelu Suomi-Valko-Venäjä käynnistyy torstaina kello 13:30. Ottelusta on suora lähetys TV2:ssa ja Areenassa.

Toni Utusen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Ottelun Suomi-Tshekki tilastotapahtumat tulospalvelussa
MM-kisojen tapahtumasivu kertoo mm. jatko-ohjelman, kaikki ottelutulokset ja tilastot