keskiviikko, 25 huhtikuu 2018 20:55

Rasmus Kupari teki maalin heti ensimmäisessä MM-pelissään: "Tuo itseluottamusta ja uskallusta peliin"

Kirjoittanut
Rasmus Kupari kiertämässä Tshekin Vojtech Strondalaa. Rasmus Kupari kiertämässä Tshekin Vojtech Strondalaa. Pasi Mennander

Tsheljabinskiin myöhään sunnuntaina saapunut hyökkääjä Rasmus Kupari pelasi tiistaina avausottelunsa poikien MM-kisoissa. Kokemus oli kaikin puolin positiivinen: voitto, ensimmäinen maali ja energinen tunne kropassa.

- Oli hyvä lopettaa alkusarjapelit voittoon, Tshekki on kuitenkin kova kiekkomaa. Pääsin hyvin pelin sisälle ja sain itsekin tärkeän onnistumisen, Kupari luetteli.

Kupari laukoi Suomen 2-0-johtoon toisen erän alussa. Se oli 18-vuotiaalle kolmatta MM-turnaustaan (2017 U18, 2018 U20 ja U18) pelaavalle hyökkääjälle uran ensimmäinen MM-maali.

- Onnistumisen fiilis tuo lisää itseluottamusta, itsevarmuutta ja uskallusta peliin. Nyt on hyvä jatkaa seuraaviin otteluihin.

- Ensimmäisessä erässä olimme vähän huolimattomia ja Tshekki sai ylivoimahyökkäyksiä. Toinen erä oli meidän hallintaamme, mutta kolmannessa otimme liikaa jäähyjä ja Tshekki sai pari maalia. Hyvin taistelimme lopulta voiton, Kupari summasi.

Sunnuntai oli Kuparille matkapäivä. Ensimmäisiin harjoituksiinsa hän osallistui maanantaina iltapäivällä.

- Reeneissä vielä hapotti matkustaminen, mutta pelissä olin jo aika hyvin hereillä, tuntui ihan energiseltä. Vauhti on kovaa, kun maailman parhaat joukkueet pelaavat vastakkain. Mielestäni olimme kuitenkin hallitsevampi osapuoli pelissä, Kupari pohti.

Kotkassa syntyneellä Kärppien hyökkääjällä on takanaan melkoinen kausi. Hän on pelannut Nuorten SM-liigaa, Mestistä, miesten Liigaa, nuorten MM-kisat ja nyt vielä kauden lopuksi poikien MM-kisat. Tiistain Tshekki-peli oli Leijonat.fi:n pelaajakortin mukaan Kuparin 82. ottelu tällä kaudella.

- On tärkeää, että joukkue saa välipäivän ennen puolivälieräottelua. Liigan pleijareissakin pelataan yleensä kahden päivän välein, joten on jo ihan tuttua valmistautua välipäivän kautta peliin.

Poikien MM-kisojen puolivälieräottelu Suomi-Valko-Venäjä käynnistyy torstaina kello 13:30. Ottelusta on lähetys TV2:ssa ja Areenassa.

Rasmus Kuparin pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Ottelun Suomi-Tshekki tilastotapahtumat tulospalvelussa