maanantai, 23 huhtikuu 2018 19:39

Pikkuleijonien maalitykki Niklas Nordgren: "On tärkeää voittaa vielä Tshekki-peli - Sitten keskitymme puolivälieriin"

Kirjoittanut
Niklas Nordgren. Niklas Nordgren. Pasi Mennander

Suomi on voittoputkessa ja hyökkääjä Niklas Nordgren maaliputkessa. Suomi on voittanut kaikki poikien MM-kisojen ottelunsa, Nordgren taas onnistunut maalinteossa jokaisessa pelissä. Saadaanko putkille jatkoa tiistain Tshekki-ottelussa?

- Meillä on huikea joukkuehenki. Kaikki ovat valmiita tekemään kaikkensa, että voittaisimme pelejä. Kaikki plokkaavat kiekkoja ja tsemppaavat, jos jollain menee huonosti, Nordgren kertoi voitokkaan (5-4) Venäjä-pelin jälkeen.

Myös maalinteosta on pidetty huolta porukalla. Kolmen pelatun ottelun jälkeen jo yksitoista pelaajaa on saanut nimensä maalintekijätilastoon. Tehokkain on ollut Nordgren, jolle on merkitty neljä täysosumaa. Slovakia- ja Ranska-peleissä hän teki maalin per peli, Venäjää vastaan peräti kaksi.

Tässä syntyy 1-0-maali.
 

- Oli hyvä matsi. Toisessa erässä teimme pari tyhmää virhettä, joista Venäjä meni 4-2-johtoon, mutta hyvin taistelimme ja tulimme ohi.

Sampo Ranta iski Suomelle huipputärkeän 3-4-kavennusmaalin vain yhdeksän sekuntia ennen toisen erän päättymistä. Henkisesti maali oli todella tärkeä.

- Emme olisi päässeet kolmanteen erään niin hyvällä fiiliksellä, jos sitä maalia ei olisi tullut.

Kotiyleisö piti Tsheljabinskin Traktor Arenalla melkoista meteliä Venäjää kannustaessaan. Suomen maalatessa hallissa oli kuitenkin hipihiljaista. Nordgren nautti hiljaisuudesta kahdesti, hän vastasi Suomen ensimmäisestä ja viimeisestä maalista. Kotijoukkueen saama tukikaan ei ollut hänelle ongelma.

- Oli aikamoinen meteli, mutta on vain kiva pelata, kun hallissa on mekkalaa.

Onnittelut 5-4-maalista!

Tiistaina Suomi paketoi alkulohkovaiheensa ottelulla Tshekkiä vastaan. Vaikka lohkovoitto on jo varma, ottelusta haetaan positiivista virettä jatkoa varten.

- On tärkeää voittaa vielä Tshekki-peli, sitten keskitymme puolivälieriin. Lohkovoitto on tärkeä, jotta saamme toisesta lohkosta vastaamme huonomman joukkueen. Tosin omalla pelillämme voitamme jokaisen joukkueen siitä lohkosta.

Pysäyttääkö teitä tässä turnauksessa enää mikään?
- En usko.

Ottelu Suomi-Tshekki käynnistyy tiistaina kello 13:30. Ottelusta on lähetys TV2:ssa ja Areenassa. Puolivälierät ovat ohjelmassa torstaina, Suomen vastustaja varmistuu tiistaina.

Niklas Nordgrenin pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Ottelun Suomi-Venäjä tilastotapahtumat tulospalvelussa
MM-kisojen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä
Kaikki kisauutiset Leijonat.fi:ssä