torstai, 20 huhtikuu 2017 22:50

U18 otteluraportti: ”Meijän bändin” soittimet kestivät loppuun asti - Tshekki kaatui MM-puolivälierässä

Kirjoittanut Mikko Palsola
U18 otteluraportti: ”Meijän bändin” soittimet kestivät loppuun asti - Tshekki kaatui MM-puolivälierässä HHOF-IIHF Images

Kaksi päivää oli satanut lunta ja liikenne Popradissa oli aivan sekaisin. Aikainen peli, 13:30 paikallista aikaa. Pikkuleijonat lähtivät aamulenkille 8:15, taivaalta satoi lunta ja tuuli oli melkoinen. Kymmenen minuutin lenkki ja sitten hotellin punttisalille herättelemään kroppaa. Porrasjuoksut vielä pareittain loppuun, sitten syömään ja Tshekin kaatoon.

Ensimmäinen erä osoitti kuinka valmis joukkue oli. Peli oli täysin hallussa ja 4-1-johto ei ollut mikään vahinko. Kaikki soittimet oli vireessä.

Toisen erä alku oli jatkoa ensimmäiseen. Pikkuleijonat jatkoivat omaa iloista pelaamista ja kohta taululla oli jo 5-1-lukemat. Sitten tapahtui jotain. Kuten jo turnauksen alussa Juuso Nieminen oli pelaajille teroittanut, ei ole varaa alkaa säveltämään omia juttuja. Nyt tapahtui näin, pieni herpaantuminen ja yhtäkkiä, toisen erän lopussa, Tshekki oli maalin päässä. Maalissa Ukko-Pekka Luukkonen piti joukkueen vielä johtoasemassa.

”Meijän Bändi” on useasti osoittanut, että se pystyy pelin aikana tekemään isoja pelillisiä muutoksia. Niin kävi nytkin. Pikkuleijonat otti pelin haltuunsa ja olikin tehdä 6-4-johtomaalin noin neljä minuuttia ennen pelin loppua, mutta tolppa pelasti Tshekin. Sitten yksi virhe ja Tshekki tasoihin. Jatkoerä häämötti.

Tshekki otti jäähyn aivan kolmannen erän lopussa ja Pikkuleijonat saivat etsikkoaikansa ratkaista ottelun. Vain parikymmentä sekuntia ennen pelin loppua Pikkuleijonat saivat hässäkän Tshekin maalille ja kiekko pyöri aivan maaliviivalla. Jostain kumman syystä tuomaristo ei nähnyt, kun kenttäpelaaja sulki kiekon - siitä olisi ilman muuta pitänyt tuomita rangaistuslaukaus Pikkuleijonille. Näin ei käynyt ja siirryttiin 10 minuutin jatkoerään.

Jatkoerässä Tshekki pystyi luomaan muutaman paikan, mutta Ukko-Pekka Luukkonen oli kuin seinä. Lopulta ajassa 69.02 Santeri Virtanen löi irtokiekon maaliin ja näin Pikkuleijonat etenivät MM-kisojen välieriin.

Huikea taistelu koko joukkueelta, mutta pakko on nostaa muutama pelaaja esille. Ukko-Pekka Luukkonen maalissa mahdollisti ja Miro Heiskasen tehot 1+3 takasivat joukkueelle maukkaan voiton. Koko joukkue ansaitsee isot kiitokset, koska joukkue on se, mikä pelit voittaa.

Perjantaina on välipäivä ja lauantaina vastaan asettuu Venäjä, joka voitti jatkoerässä isäntämaa Slovakian.

”Meijän Bändi” on nyt viritetty ja seuraavaksi katsotaan, minkälaisen shown ryhmä esittää lauantaina.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

Ottelun Suomi - Tshekki tilastotapahtumat
MM-kisojen ohjelma, seuranta, tulokset ja tilastot