lauantai, 27 joulukuu 2014 22:30

U18: Pikkuleijonat nollasi Tshekin - Verkko heilui alussa ja lopussa

Kirjoittanut Joukkueenjohtaja Arto Sihvonen
Kuvat: Ville-Pekka Vuorinen Kuvat: Ville-Pekka Vuorinen

Alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue aloitti viiden maan turnauksen 2-0 (1-0,0-0,1-0) -voitolla Tshekistä. Vähämaalisen ottelun ainoat osumat nähtiin aivan ottelun alussa ja lopussa.

Suomen avausmaali syntyi ajassa 00.20, kun Julius Nättinen vapautti keskialueen tarkalla syötöllään Sami Tavernierin maalintekoon. Nättisen pelivarusteet jäivät perjantain lennolta Helsinkiin, mutta saapuivat Zuchwilin areenalle vain 10 minuuttia ennen ottelun alkua, ja Julius ehti juuri sopivasti jäälle ennen kiekon putoamista jäähän. Ajoitus osui nappiin, kun Nättinen kirjasi ottelun voittomaaliin syöttöpisteen heti ensimmäisessä vaihdossa. Toinen syöttäjä avausmaaliin oli Jonne Tammela.

Sama ketju rakenteli myös Pikkuleijonien toisen osuman ajassa 59.20, kun Tshekki yritti tasoittaa ottelun kuudella kenttäpelaajalla. Maalin teki Jonne Tammela Nättisen ja Tavernierin esityön jälkeen.

Puolustuspelaaminen vahvuutena

Joukkueen valmennus painotti turnauksen avauspalaverissa puolustuspelaamisen tärkeyttä. Aktiivisen puolustuspelaamisen kulmakiviksi sovittiin vastuu, sitoutuminen ja tahto. Oman maalin pitäminen puhtaana kertoo siitä, että puolustuspelaamisesta todella otettiin vastuuta.

Kansainvälisessä pelissä nollan pitäminen edellyttää myös hyvää maalivahtipeliä. Torjuntavuorossa ollut Veini Vehviläinen pelasikin erinomaisen ottelun, ja torjui monta vaarallista laukausta erityisesti ottelun viimeisen viiden minuutin aikana, jolloin Tshekin joukkue pystyi painamaan pelin Suomen kenttäpäätyyn.

 

 

Hyvä startti turnaukseen

Suomen päävalmentaja Mika Marttila oli tyytyväinen ottelun lopputulokseen ja joukkueen sitoutumiseen yhdessä sovittuihin asioihin. Kehitettävää Marttila näki erityisesti kiekollisessa pelaamisessa johtoasemassa ja ylivoimapelissä.

- Johtoasemassa pitää olla uskallusta pelata kiekkoa ja sitä kautta pitkiä hyökkäyksiä, Marttila totesi ottelun jälkeen.

Ylivoimapelin osalta Marttila harmitteli sitä, että erikoistilanteiden harjoitteluun jäi hyvin vähän aikaa, koska joukkueella oli vain yksi jääharjoitus ennen turnauksen alkua.

Pikkuleijonien osalta turnaus jatkuu huomenna sunnuntaina Slovakia-ottelulla. Marttila korosti oikeiden asioiden tekemisen tärkeyttä tiiviissä turnauksessa.

- Lihashuollot, ruokailut ja lepo korostuvat, kun pelataan peräkkäisinä päivinä, Marttila totesi.
- Näissä asioissa onnistumista mitataan jo seuraavassa ottelussa, Marttila summasi.

Kirjoittaja on U18:n joukkueenjohtaja.