sunnuntai, 09 marraskuu 2014 00:56

U18 otteluraportti: Tiukka vääntö Ruotsin kanssa - ”Jokainen nosti tasoansa huomattavasti”

Kirjoittanut Joukkueenjohtaja Arto Sihvonen

Alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kävi tiukan taistelun lauantaina Ruotsia vastaan. Ottelu päättyi Ruotsin eduksi numeroin 6-5 (2-2,1-1,2-2,1-0). Ruotsin voittomaali syntyi 23 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä.

Pikkuleijonat koki melkoisen kasvojenpesun yhdessä vuorokaudessa USA-ottelun jälkeen. Joukkueen peli-ilme oli taisteleva ja energinen. Jokainen pelaaja halusi todella voittaa ottelun, ja se näkyi mm. kamppailupelaamisen selvänä terävöitymisenä.

Suomi aloitti maalinteon ajassa 4.32, kun ottelussa tehot 2+3 nakuttanut Julius Nättinen taituroi kiekon Ruotsin maaliin ylivoimalla suoran hyökkäyksen päätteeksi.

Ruotsi teki avauserän kaksi seuraavaa maalia, mutta Suomen ykkösylivoima osoitti tehonsa 40 sekuntia ennen erän päättymistä. Maalin teki puolustaja Olli Juolevi siniviivalta komealla lyöntilaukauksella. Syöttäjinä toimivat Julius Nättinen ja Joonas Niemelä.

Pikkuleijonat siirtyi 3-2 -ohtoon ottelun puolivälissä. Maali syntyi pitkän ylivoimapelin päätteeksi juuri silloin, kun Ruotsi sai viidennen kenttäpelaajan jäälle. Otto Leskinen seurasi hyvin Julius Nättisen ja Joonas Niemelän maalille toimittamaa rebound-kiekkoa, ja sijoitti pelivälineen ruotsalaisvahdin vartioimaan maaliin.
 

 

Toisessa erässä oli Ruotsin vuoro tehdä tasoitusmaali erän loppuhetkillä.  Kotijoukkueen 3-3-tasoitusmaali syntyi ajassa 39.34.

Pikkuleijonat siirtyi ottelussa kolmannen kerran maalin johtoon, kun ottelun päätöserää oli pelattu 3 minuuttia 58 sekuntia. Ykköskentän vasen laitahyökkääjä Jonne Tammela päätti suoran hyökkäyksen päädyn kautta komeasti nousemalla maalin eteen 1-maalintekoalueelle ja laukomalla kiekon tarkasti Ruotsin verkkoon. Maalisyötön tarjoili Julius Nättinen.

Ruotsin tehokkain hetki osui kolmannen erän toisen puoliskon alkuun. Joukkue teki kaksi maalia 45 sekunnissa, ja siirtyi samalla 5-4-johtoon. Pikkuleijonien tehoketju Tammela-Nättinen-Niemelä nousi kuitenkin vielä kerran maalintekoon puolitoista minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Suomen tasoitusmaalin teki päätypelissä Julius Nättinen Jonne Tammelan alustuksesta.
 


 

Jatkoajalla Suomi oli hienoisesti aktiivisempi osapuoli ja pystyi luomaan parikin kappaletta laadukkaita maalintekopaikkoja, mutta kiekkoa ei saatu Ruotsin maalivahdin selän taakse.

Ruotsi sai oman tilaisuutensa vain hetkeä ennen jatkoajan päättymistä, ja käytti sen tehokkaasti hyväkseen. Maali syntyi suoran hyökkäyksen päätteeksi rebound-kiekosta.

Suomen joukkueen päävalmentaja Mika Marttila oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueensa suoritukseen turnauksen toisessa ottelussa.
- Jokainen pelaaja nosti tasoansa huomattavasti ja tästä on hyvä lähteä sunnuntaina aamupäivällä pelattavaan Sveitsi-otteluun, Marttila totesi ottelun jälkeen.