perjantai, 07 marraskuu 2014 09:48

U18: Vehviläinen ja Heljanko paljon vartijoina - ”Nämä kansainvälisen pelin vaatimukset ratkaisevat otteluita turnauksissa!”

Kirjoittanut Joukkueenjohtaja Arto Sihvonen
Heljanko (vas.), Nykvist ja Vehviläinen. Heljanko (vas.), Nykvist ja Vehviläinen.

Kansainvälisessä jääkiekossa maalivahtipelin merkitys korostuu. Pikkuleijonien maalia vartioivat Sundsvallin neljän maan turnauksessa Veini Vehviläinen ja Christian Heljanko. Maalivahtivalmennuksesta vastaa tämän turnauksen ajan Jääkiekkoliiton päämaalivahtikouluttaja Hannu Nykvist.

Nykvistin mukaan turnauksen maalivahtipelaamisessa painotetaan nimenomaan kv-pelin vaatimuksia. 3. ja 4. alueen laukaukset pitää pystyä ottamaan kiinni käytännössä sataprosenttisesti. 1. ja 2. alueelta tulevissa kiekoissa punnitaan se, kuka on voittava maalivahti.

- Rebound-kiekot, liikkuminen sivuttais- ja syvyyssuunnassa sekä maalille nousujen peittäminen ovat asioita, jotka ratkaisevat otteluita maalivahdin pelipaikalta, Nykvist sanoo.

Nykvist korostaa myös sitä, että kansainvälisessä turnauksessa maalivahtien tulee pystyä keskittymään olennaiseen - mm. matkustamiseen sekä uuteen ympäristöön liittyvät asiat pitää unohtaa.

- Fyysisen valmiuden ylläpitäminen on myös tärkeää tapahtumissa, joissa pelataan useana päivänä peräkkäin ja fyysistä kuormaa tulee myös jää- ja oheisharjoitusten kautta, Nykvist toteaa.