maanantai, 28 huhtikuu 2014 05:07

Kisojen pääsihteeri Tuula Puputti: ”Tämä on ollut yksi parhaista projekteista”

Kirjoittanut Tiina Pirilä
MM-kisojen pääsihteerit Tuula Puputti ja Kimmo Oikarinen. MM-kisojen pääsihteerit Tuula Puputti ja Kimmo Oikarinen. Marko Hannula

Toinen kisojen pääsihteereistä, Tuula Puputti, istahtaa tyytyväisenä jutustelemaan päättyneistä kisoista. Ottelutapahtumat ovat ohi ja kaikki on sujunut erinomaisesti. Lappeenrannan ja Imatran MM-kisaprojekti oli suuri ponnistus alueella, mutta innostuneiden tekijöiden avulla tapahtuma oli menestyksekäs kummallekin kaupungille.

Tuula Puputin vastuualueeseen kuuluivat kisojen käytännön järjestelyt sekä vapaaehtoishaku ja –koulutus. Kisojen toinen pääsihteeri Kimmo Oikarinen vastasi puolestaan yhteistyökumppaneista. Kisoja haki useampi paikkakunta, mutta Puputti sanoo, että Lappeenrannan ja Imatran kisahakemus oli erinomainen ja kiinnostava.

- Minut vakuutti se, että kaupungit olivat hankkeessa heti innolla mukana. Täällä oli toimivat hallit, sopivat välimatkat ja hyvä hotellikapasiteetti. Tapahtumahan on budjetillisesti haastava, ja iso juttu oli tietenkin se, että jäävuokraa ei ollut kummassakaan kaupungissa, listaa Puputti.

Vapaaehtoisia oli kisoja toteuttamassa suuri määrä. Ydintehtäviä hoitivat ihmiset, joilla oli kokemusta vastaavista tehtävistä mm. Jääkiekkoliiton puolelta, mutta n. 200 ihmistä valittiin kisatehtäviin vapaaehtoishaulla. Toinen n. 200 ihmisen joukko työskenteli hallin kioskeissa ja lisäksi mukana oli palkattuja ammattilaisia mm. ensihoidon puolella. Tuula Puputti laskeskelee, että yhteensä n. 500-600 innostunutta ihmistä on ollut tekemässä nyt päättyneitä kisoja.

- Sekä SaiPan että Ketterän juniori- ja edustuskiekon organisaatioista on ollut meillä myös ihmisiä järjestelytoimikunnassa. Seurat ovat hoitaneet sitten kioskitoimintaa halleissa. Toimitsija- ja tilastoporukkaa olemme lisäksi kouluttaneet lisää yhteisissä tilaisuuksissa, pääsihteeri kertoo taustoista.

Iso projekti on tuonut Etelä-Karjalan alueelle paljon nostetta. Tuula Puputti näkee Lappeenrannan ja Imatran kaupunkien hyötyneen monella tavalla. Pääsihteeri ei myöskään voi olla korostamatta kaupunkien vahvaa panosta.

- Monet tahot ovat sanoneet, että tämä on ollut yksi parhaista yhteistyöprojekteista siinä suhteessa, että kaikki tekijät ovat olleet tosi innostuneita ja ymmärtäneet heti, mistä tässä on kyse. Kumpikin kaupunki on saanut tuoda myös oman mausteensa sekaan, ja mm. avajaisissa kuultiin Imatra Big Bandia, Lappeenranta taas järjesti juhlalounaan. Meillä on koko ajan ollut kummankin kaupungin vahva tuki ja on saanut aina apua. On ollut aidosti kiva tehdä hommia, sanoo monet arvokisat kokenut Puputti.

Kisojen vaikutus on näkynyt Puputin mukaan myös hyvänä näkyvyytenä niin kotimaisessa kuin kansainvälisessäkin mediassa. Matkailunäkökulmakin on merkittävä, sillä joukkueiden mukana matkustaa pelipaikkakunnille sekä perheitä että joukkueiden johtoryhmän jäseniä, jotka tekevät päätöksiä mm. seuraavien vuosien leireistä.

- Ja sitten on sekin näkökohta, että täällä on ollut liitonkin puolesta tosi kiva järjestää kisoja. Nyt on helppo ajatella, että mekin toisimme tänne jonkun turnauksen tai maaottelun tämän jälkeen. Yhteistyö toimii, olosuhteet ovat hyvät ja käytännön asiatkin ovat nyt ihmisille tuttuja, vinkkaa Tuula Puputti.

Palaute sekä katsojilta että joukkueilta on ollut hyvää. Puputti sanoo korostaneensa jo vapaaehtoiskoulutuksissa sitä, että alueen henki on iloinen ja positiivinen, ja sitä kannattaa asiakaspalvelussa käyttää hyväksi.

- Koulutuksessa painotettiin sitä, että pitää olla iloinen ja kannustava. Yksi parhaista palautteista oli varmasti se, kun Imatran toimistopäällikkömme sai paikalliselta kauppiaalta viestin. Kaupassa käyneet ihmiset olivat avoimesti jutelleet siitä, miten mahtava tunnelma hallissa on ja että on hienoa, että tällainen tapahtuma tällä alueella järjestetään. Kotijoukkueen putoaminen oli tietenkin harmi, mutta vapaaehtoiset ovat silti jaksaneet viedä kisoja eteenpäin samalla innolla, kehaisee Tuula Puputti.

 

 

Viimeksi muutettu maanantai, 28 huhtikuu 2014 15:23