sunnuntai, 27 huhtikuu 2014 22:23

U18: Tshekin päävalmentaja tunnusti USA:n paremmuuden - "Valtavan ylpeä pojistamme"

Kirjoittanut Hanni Hopsu
USA juhlii alle 18-vuotiaden maailmanmestaruutta. USA juhlii alle 18-vuotiaden maailmanmestaruutta. Silja Schemeikka

Yhdysvallat voitti Tshekin alle 18-vuotiaiden MM-kisojen loppuottelussa maalein 5-2. 

USA tuli otteluun hurjalla vauhdilla ja jo kahdeksassa minuutissa taululla oli lukemat 3-0. Vaikka Tshekki saikin pelinsä kasaan shokkialun jälkeen ja taisteli suurella sydämellä loppusummeriin asti, ei Yhdysvaltain johtoasema ollut missään vaiheessa uhattuna. 

Tshekille hopea on kaikkea muuta kuin häpeä. Joukkue tähtäsi kultaan, mutta joutui lopulta myöntämään, että ennakkosuosikin viittaa alusta alkaen kantanut Yhdysvallat oli vain liian hyvä. 

- USA oli kisojen paras joukkue ja näin ollen aivan ansaitusti uusi maailmanmestari, totesi Tshekkien päävalmentaja Jakub Petr ottelun päätyttyä aito ja onnellinen hymy kasvoillaan.

- Olen valtavan ylpeä myös meidän pojistamme. He taistelivat suurella sydämellä ja ennen kaikkea yhtenäisenä joukkueena turnauksen alusta loppuun. 

Yhdysvallat on nyt kahdeksatta kertaa alle 18-vuotiaden maailmanmestari, mutta jokaiselle joukkueen pelaajalle MM-kulta on ensimmäinen ja erityinen. "Elämäni paras päivä!" kuuluikin yhden sun toisen ikionnellisen amerikkalaisen suusta We Are the Champions -kappaleen soidessa taustalla. 

Viimeksi muutettu maanantai, 28 huhtikuu 2014 15:13