lauantai, 26 huhtikuu 2014 23:53

Team Host Aapo toimii linkkinä joukkueen ja kisaorganisaation välillä

Kirjoittanut Silja Schemeikka

Päivän vapaaehtoisena on Sveitsin joukkueen Team Hostina toimiva Aapo Salopelto.  Mutta mikä ihme Team Host oikein on?

Team Hostin tehtävänä on auttaa joukkuetta päivittäisissä tehtävissä. Työtehtävät voivat olla mitä vain suihkuverhojen ostamisesta bussiaikataulujen ja välipäivän risteilyn järjestämiseen. Team Host toimii tärkeänä linkkinä joukkueen ja kisaorganisaation välillä.
 
Salopellon työt ovat startanneet heti Sveitsin joukkueen lentokoneen laskeuduttua Helsinki-Vantaan lentokentälle, reilusti ennen itse kisojen alkua. Vieraaseen kisapaikkakuntaan saapuneen joukkueen avuntarve oli suurimmillaan juurikin ennen turnauksen alkamista ja tällöin joukkueen yhdyshenkilöllä riitti tekemistä ja järjestelemistä.
 
- Tietynlaista organisaatiokykyä tässä tarvitaan, sillä jo valmiiksi suunnitellut asiatkin voivat vielä muuttua. Auttamisvalmiudessa tulee olla koko ajan ja asioissa pitää myös pystyä joustamaan. Kielitaito on myös erittäin oleellinen. Kommunikointi joukkueen kanssa tapahtuu pääosin englanninkielellä. Olen tosin yrittänyt myös harjoittaa italian kielen taitojani, sillä se on yksi Sveitsin neljästä virallisesta kielestä, Salopelto kertoo työstään.
 
Team Hostin työrupeama on ollut pitkä, mutta varmasti ikimuistoinen. Parin viikon kisarupeaman aikana hän on myös oppinut tuntemaan joukkuetta.

- Joidenkin joukkueen jäsenten kanssa tulee keskusteltua enemmänkin ja peleissä sitä elää joukkueen mukana. Työni on välillä suhteellisen rankkaa; päivät voivat venyä pitkiksi, mutta tämä on kyllä hyvin antoisaa, Salopelto summaa kulunutta kisaurakkaa.  
Viimeksi muutettu sunnuntai, 27 huhtikuu 2014 15:11