torstai, 24 huhtikuu 2014 12:05

Puolivälierä Suomi-Ruotsi - "Meille tämä on hieno mahdollisuus!"

Kirjoittanut Hanni Hopsu
Sinivalkoista riemua. Sinivalkoista riemua. Matti Nenonen

Laidat ryskyvät, maalille pusketaan tahdon ja lukuisten punttisalilla vietettyjen tuntien voimalla, kiekkoa runnotaan raivolla maaliin, miestä kaatuu ja nousee taas luistimilleen, kun valmentajat kannustavat pelaajia tiukkaan kamppailupelaamiseen. Pikkuleijonien aamuharjoitusten perusteella teema illan peliin on selkeä: rohkeus ja röyhkeys, periksiantamattomuus, sisukkuus, tahto ja asenne. 

Suomen ja Ruotsin väliseen puolivälieräpeliin on enää jokunen tunti. Puolivälierät ovat aina se kisojen raain vaihe, kun kahdeksasta joukkueesta jäljelle jää vain neljä; voittajat jatkavat mitalipeleihin ja häviäjät matkaavat kotiin. Pelissä on paljon, mutta Pikkuleijonien hyökkääjä Sebastian Aho vakuuttaa, että sinivalkoisessa leirissä tilanteesta nautitaan.

- Ruotsin kohtaaminen puolivälierissä on meille hieno mahdollisuus. Nämä on meidän kotikisat, tuttu länsinaapuri vastassa, tunnetta pelissä ja niin sanottu pakkovoitto. Meille tämä on huikea juttu!

Aamujäiden ilmapiirin perusteella Ahon sanoihin on uskominen. Vaikka kahdesta viime pelistä onkin tullut kuokkaan, tunnelma treeneissä ei ollut haudanvakava tai painostavan jännittynyt. Harjoituksiin heittäydyttiin täysillä eikä kaksinkamppailuissa annettu tuumaakaan periksi, vaikka taistelutoverina olikin oma joukkuekaveri. Samalla kuitenkin onnistumisia tuuletettiin jopa liioitellun riemukkaasti, pelaajien välillä syntyi ajoittain pieniä leikillisiä paineja, yhtenä hetkenä kaverille heitettiin kuittia, seuraavana kannustuksia. Pelaajista paistoi jopa pikkupoikamainen ilo olla yhdessä jäällä, leikkiä kiekon kanssa ja tehdä maaleja.

- Me ajatellaan tätä tilannetta silleen positiivisesti, sillä meillehän tämä on ainoastaan mahdollisuus. Ei me aleta tässä mitään tappiota ajattelemaan, ei mitään, että entä jos hävitään. Lähdetään nauttimaan ja laitetaan aivan kaikki peliin.

Ruotsi on esiintynyt turnauksessa vakuuttavasti. Joukkue kärsi ainoan tappionsa alkusarjan avausottelussaan Kanadaa vastaan maalein 1-3. Sen jälkeen pikkukruunujen pelien jälkeen on soinut vain ”Du gamla, Du fria”. Venäjän sinikeltaiset kellistivät jatkoajalla 4-3, Slovakia kaatui maalein 6-2, ja Saksaa vastaan Ruotsi järjesti kunnon maalijuhlat ja tehtaili taululle lukemat 9-3.

- Ruotsi tulee kovaa päälle. Lisäksi niillä on taitavia ja vaarallisia yksilöitä, mutta pystyvät silti pelaamaan tiiviistä viisikkopeliä, Aho analysoi illan vastustajaa.

Pikkukruunuissa tähtipelaajan statusta kantaa muun muassa lähes tuhat NHL-ottelua tahkoneen Michael Nylanderin poika William, joka on kisojen pistepörssin kärjessä tehoillaan 4+7. Pistepörssin kolmantena taas on Nylanderia ahkerasti ruokkinut Alex Holmstrom saldollaan 1+7.

Suomen vahvuuksiksi Aho luettelee hyvän viisikkopelin, tiiviin puolustuksen, erinomaisen maalivahdin ja loistavan joukkuehengen. Lisäksi Pikkuleijonissa on jotain mitä länsinaapureissa ei ole eikä koskaan tule olemaan: suomalaista sisua.

Sävelet ovat selvät: tulos tai ulos - eikä yksikään pikkuleijona halua tänä iltana poistua kaukalosta miettien entä jos?

Aina sytyttävä, tunteita herättävä ja ikimuistoisia hetkiä tarjoava Suomi-Ruotsi-ottelu alkaa Kisapuistossa kello 17:00.


 

Viimeksi muutettu torstai, 24 huhtikuu 2014 13:17