tiistai, 22 huhtikuu 2014 23:13

Kaapo Kähkönen: ”Mitalipeleihin halutaan!”

Kirjoittanut Tiina Pirilä
Kaapo Kähkönen. Kaapo Kähkönen. Matti Nenonen

Pikkuleijonavahti Kaapo Kähkösellä oli todella hikinen tiistai-ilta, kun Suomi kohtasi USA:n Lappeenrannassa B-lohkon lopullisen järjestyksen ratkaisseessa ottelussa. Kähkönen venyi USA:n laukausten eteen peräti 42 kertaa. Kähkösen urakoinnista huolimatta USA vei niukasti voiton lukemin 4-3.

Suomalaismaalivahti napsi upeita torjuntoja läpi pelin, mutta kritisoi silti itseään päästetyistä maaleista.

- Jenkit oli parempia. Ne ansaitsi voittonsa. Kaksi olisi pitänyt ottaa enemmän vielä kiinni, pettynyt Kähkönen pohti apeana.

Voittamalla Suomen USA varmisti B-lohkon voiton. USA saa vastaansa Slovakian ja Suomi pelaa aina yhtä sytyttävää Ruotsia vastaan.

Ottelu USA:ta vastaan oli pikkuleijonavahdin mukaan juuri sellainen, jollaista joukkue odottikin.
- Jenkit tuli hemmetin kovalla paineella päälle, ja oli tosiaan vähän hikistä, varsinkin pakeilla ja maalissa. Ne on tosi kova joukkue. Tää oli täysin sellasta peliä, jota me jenkeiltä odotettiinkin. Ja tällaisia nää pelit tulee olemaankin koko ajan, kun mennään eteenpäin. Ei tule yhtään helpommaksi, espoolaisveskari arvioi.

Erien loput olivat Suomelle myrkkyä. USA taiteili väkisin maalin ensimmäisen erän loppuun, kun erää oli pelaamatta vain neljä sekuntia. Kaava toistui toisessa erässä, jossa USA tasoitti viimeisellä sekunnilla. Eikä toista ilman kolmatta – ratkaisumaalinsa USA runttasi noin minuuttia ennen ottelun loppua.

- Meidän pitää miettiä sitä ja katsoa, mitä tapahtui. Me ei voida antaa tollasia maaleja joukkueena. En tiedä, mistä ne maalit johtui, mutta sellasia ei saa tulla uudestaan, paalutti Kähkönen.

Alkusarja on nyt paketissa ja sikäli joukkueen ensimmäinen tavoite on saavutettu, että pikkuleijonat pelaavat välierissä. Kähkönen summasi alkusarjaa Suomen osalta.

- Ihan ok peliä ja päästiin puolivälieriin. Mitalipeleihin totta kai halutaan ja nyt pitää keskittyä seuraavaan peliin. Sieltä tulee kova jengi taas vastaan.

Välipäivä ennen puolivälieriä tulee tarpeeseen. Joukkueen keskiviikon ohjelma oli pikkuleijonavahdilta vielä hämärän peitossa.

- Huilataan ainakin vähän! Ja sitten katsellaan vähän seuraavaa vastustajaa, että miten ne on pelanneet ja semmosta, hahmottelee hienon illan Suomen maalilla pelannut Kaapo Kähkönen ja pyyhkii hikipisaroita kasvoiltaan.

 

 

Viimeksi muutettu tiistai, 22 huhtikuu 2014 23:18