tiistai, 22 huhtikuu 2014 21:57

Tshekki vauhdikkaassa pelissä Sveitsiä ovelampi - Otteluraportti!

Kirjoittanut Leeni Pellinen

B-lohkon päiväpelissä kohtasivat liukkaasti luistelevat ja juonikasta hyökkäyspeliä turnauksessa esittäneet Tshekki ja Sveitsi.

Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet pelasivat pirteästi ja peli oli vauhdikasta ja mentiin nopeasti päästä päähän. Sveitsiläispelaajat ehtivät hieman ennen erän puoltaväliä jo tuulettaa ottelun avausmaalia, mutta ilo oli ennenaikaista, sillä videotarkastuksen jälkeen päätuomari levitti kätensä.

Sveitsille tarjottiin ensimmäisen erän aikana kaksi ylivoimamahdollisuutta, mutta joukkue ei pystynyt hyödyntämään erikoistilanteita. Itseasiassa Tshekki onnistui luomaan erän vaarallisimman maalipaikan juuri alivoimalla, kun David Kase ja Jiri Cernoch juonivat Kevin Fehrin vartiomalla sveitsiläismaalilla, mutta Kase ei onnistunut nostamaan kiekkoa häkkiin.

Toinen erä käynnistyi rikkonaisesti, kun molemmat joukkueet nappasivat kaksiminuuttiset. Erikoistilanteet eivät tuottaneet kummallekaan avausmaalia. Tshekki hallitsi toisen erän alkua ja reilun kuuden minuutin kohdalla Jakub Vrana nousi voimalla maalille ja iski kiekon varmasti verkkoon. Tshekille tarjoutui paikka lisäosumille, kun maalin jälkeen Sveitsi otti kaksi peräkkäistä jäähyä, mutta Tshekki ei onnistunut yllättämään sveitsiläisvahtia hyvästä pyörityksestä huolimatta. Toisen erän jälkeen erätauolle siirryttiin Tshekin niukassa 1-0-johdossa.

Kolmannen erän alkuun nähtiin kolme nopeaa maalia, kun Tshekki siirtyi ensin 2-0-johtoon Pavel Zachan osumalla, jonka jälkeen Sveitsin Noah Rod niittasi kavennuksen. Zacha merkkautti toisen - hieman onnekkaan - maalin siirtäen Tshekin kahden maalin karkumatkalle. Sveitsi tuli maalin päähän 3.erän puolenvälin jälkeen, kun huikeassa vireessä oleva Kevin Fiala latasi kiekon reppuun.  Sveitsi ei kyennyt ottelun lopussa nousemaan tasoihin ilman maalivahtia vaan Tshekin Jiri Smejkal viimeisteli ottelun loppulukemat 4-2:een.

Sveitsin maalilla ensimmäisen ottelunsa turnauksessa pelannut Kevin Fehr oli ottelun jälkeen allapäin.

-  Oli kyllä kiva pelata MM-kisapeli, mutta totta kai tappio harmittaa. Pelattiin ihan hyvin, ei kuitenkaan pystytty samanlaiseen peliin kuin USA:ta vastaan turnauksen. Se on ollut meidän paras peli tähän mennessä turnauksessa.

Fehr tietää sen, kuinka Sveitsin täytyy valmistautua torstain puolivälierä-otteluun.

- Meidän täytyy harjoitella hyvin ja viettää aikaa joukkueena yhdessä, niin sillä me voitamme seuraavan ottelun. 

 

 

Viimeksi muutettu tiistai, 22 huhtikuu 2014 22:53