tiistai, 22 huhtikuu 2014 19:54

Otteluraportti: Kanada ja Venäjä ratkaisivat A-lohkon voiton

Kirjoittanut Siiri Markkanen
Venäjä taisteli sinnikkäästi lohkovoitosta Kanadaa vastaan. Venäjä taisteli sinnikkäästi lohkovoitosta Kanadaa vastaan. Siiri Markkanen

Imatran Spa Areena oli jälleen kerran loppuunmyyty, kun Kanada ja Venäjä kohtasivat A-lohkon päiväpelissä. Katsomo täyttyi nopeasti kummankin joukkueen punaisista pelipaidoista. Itse jäällä panoksena oli lohkovoitto.

Ensimmäiset viisi minuuttia olivat vauhdikasta coast –to- coastia, vetoja sateli puolin ja toisin, mutta kummankin joukkueen maalivahdit aloittivat vahvasti tehden tärkeitä torjuntoja jo  heti alkuminuuteilla.

Ottelussa oli tunnetta ja arvokkaan lohkovoiton merkitys näkyi kummankin joukkueen peliotteissa. Kolmentoista peliminuutin kohdalla nähtiin ikävä tilanne, kun Venäjän Danil Vovchenko taklasi Kanadan Brayden Pointia selästä ulosajon arvoisesti. Point ei enää palannut mukaan peliin. Kanada ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään viiden minuutin ylivoimaansa, vaan ensimmäiselle erätauolle lähdettiin tilanteessa 0-0.

Kanada joutui aloittamaan toisen erän alivoimalla, mutta pääsi kuitenkin kilauttamaan vajaalukuisena tolppaan. Kanada-maali roikkui ilmassa, ja vain hetki rangaistuksen päättymisen jälkeen Travis Konecny veikin kotijoukkueen 1-0 johtoon.

Muuten toista erää Kanadan kannalta värittivät jäähyt, mutta vaahteranlehtien alivoima sekä ottelussa mainiosti torjunut maalivahti Mason McDonald kestivät.

Venäjä sai kolmanteen erään oikean salama-alun, kun Ivan Nikolishinin yllättävä laukaus tasoitti ottelun erän ollessa vanhentunut vain puoliminuuttia.

Kanada ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan meni uudemman kerran johtoon Matt Barzalin maalilla kahdeksan minuuttia myöhemmin.

Venäjä kuitenkin taisteli kynsin hampain ja ampui vimmalla jokaisen tilaisuuden tullen. Kova työnteko palkittiin viimehetkellä, kun Venäjä pääsi pyörittämään ylivoimalla pelin kaksi viimeistä minuuttia ja sai kuin saikin pelin tasoihin kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää 30 sekuntia. 2-2 -maalin tekijänä oli joukkueensa kippari Vladislav Kamenev.

Imatralla mentiin siis jatkoajalle, mutta varsinaista ratkaisua jouduttiin kuitenkin hakemaan voittomaalikilpailusta asti. Kanadan kaikki laukojat epäonnistuivat omissa yrityksissään, joten illan ainoa rankkarionnistuja oli Venäjän Kirill Pilipenko.

Venäjän 2-3 -voitosta huolimatta Kanada on A-lohkon ykkönen kymmenellä pisteellään. 

 

 

Viimeksi muutettu tiistai, 22 huhtikuu 2014 20:09