tiistai, 22 huhtikuu 2014 12:53

Sisuuntunut Suomi valmis haastamaan ennakkosuosikin - "Nyt pääsee irti!"

Kirjoittanut Hanni Hopsu
Aleksi Saarela lupaa tuoda Suomen peliin jämäkkyyttä ja suoraviivaisuutta. Aleksi Saarela lupaa tuoda Suomen peliin jämäkkyyttä ja suoraviivaisuutta. Hanni Hopsu

Voisiko alkusarja enää komeammin päättyä kuin Suomen ja Yhdysvaltojen väliseen kamppailuun, jonka myötä ratkeaa lohkovoittaja? Kisapuiston kaukalossa tullaan näkemään maanantain Tshekki-tappiosta sisuuntunut pikkuleijonalauma, joka on valmis haastamaan ennakkosuosikki USA:n. 

Ennen alkusarjan päätösottelua Suomen joukkueen lopullinen kokoonpano lyötiin lukkoon, kun viimeinenkin passi leimattiin. Hyökkääjä Aleksi Saarelan unelmasta pelata MM-kotikisoissa tulee vihdoin totta.

- Tätä on odotettu täällä viikko. On tosi innostunut fiilis, ja heti aika perhanan kova vastustaja vastassa - mikäs sen hienompaa!

Saarela on monipuolinen hyökkääjä, jolla on rutkasti kaksinkamppailuvoimaa sekä ahkeralla omatoimisella harjoittelulla ja lukuisissa pihapeleissä hiottua yksilötaitoa. Hyökkääjältä löytyy myös tarvittavaa rohkeutta ja päättäväisyyttä tehdä tulosta hyökkäyspäässä.

- Suoraviivaisuus ja rohkeus on se juttu, mihin meidän on tarkoitus pyrkiä, mutta tuossa kun oon nähnyt pelejä katsomosta, ja onhan valmennuskin sen huomannut, niin aivan liikaa tuhlataan selviä maalintekopaikkoja, kun syötetään väkisin, vaikka pitäisi jo laukoa. Meidän pitää ehdottomasti olla suoraviivaisempia, jos halutaan haastaa noita suosikkeja täällä, Saarela pohti pelipäivän aamujään jälkeen.

Omalta osaltaan Saarela lupasikin tuoda nimenomaan sitä kaivattua suoraviivaisuutta Suomen hyökkäyspeliin, vaikkei tarkkaan vielä tiennytkään omaa pelillistä rooliaan joukkueessa.

- Tässä vaiheessa tiedän vain sen, että passissa on nyt leima. Ketjukaverit ja rooli on vielä itsellekin arvoitus, mutta luulisin pääseväni pelaamaan ylivoimaa ja näin, ja pelipaikka on varmaan siellä sentterin tontilla. Tuon meidän peliin lisää kovuutta, ja koska olen saanut pelata Liigassa isojen yleisöjen edessä, niin kyllä mun pitäisi jonkinlaista johtajuuttakin osoittaa.

Hyökkääjä korosti, että vaikka hän muutamalla kaudella C- ja B-junioreissa varakapteenin A-kirjainta rinnassaan kantoikin, niin hänen johtajuutensa perustuu ennen kaikkea esimerkin näyttämiseen kaukalossa.

- Niin, miten mä sen nyt sanoisin parhaiten? En mä mikään kapteenityyppi ole, enkä ole niin paljon äänessä. Enemmänkin mä yritän tehdä sellaisia pieniä, tärkeitä asioita tuolla jäällä ja sitä kautta johdattaa joukkuetta. Se on se mun vahvuus ollut oikeastaan aina.

”Fyysisyyteen vastataan fyysisyydellä”

Suomen vastustaja USA kantaa mestarisuosikin viittaa harteillaan. Maa on napsinut mitaleita tasaiseen tahtiin alle 18-vuotiaiden kisoista ja kaiken kaikkiaan Yhdysvallat on napannut mitalit mukaansa 11 kertaa; mestaruutta se on juhlinut seitsemästi, hopeiset mitalit on ripustettu kauloihin kolmesti ja kerran tuomisina on ollut pronssia.

USA:n ykkösketjun trio Jack Eichel-Alex Tuch-Sonny Milano on erittäin vaarallinen. Kolmikko on pelannut pitkään yhdessä ja sen näkee. USA:n vahvuus on luonnollisesti myös fyysisyys. Amerikkalaiset ovat parhaimmillaan kulmaväännöissä ja maalineduspelaamisessa.

- Fyysisyyteen vastataan fyysisyydellä. Kyllä noi jenkitkin alkaa tippua, kun aletaan taklata ja laittaa kroppaa likoon. Ei ne sen ihmeellisempiä ole! Saarela totesi.

- Lähdetään voittamaan peliä, tottakai! Siihen vaaditaan paljon, eikä voi todellakaan olla mitään vapaamatkustajia joukossa. Jokaisen on annettava kaikkensa. Mä itse tuon sinne sitä jämäkkyyttä ja suoraviivaisuutta - ei mitään syöttö-syöttö-syöttö -kuvioita. Uskon, että pystytään pistämään USA tiukille tänään, hyökkääjä ennakoi.

Kisapuistossa tulee varmasti olemaan illalla mahtava tunnelma. Maanantain tappio Tshekkiä vastaan oli karvas, mutta suomalaiset kykenivät pyyhkimään sen nopeasti mielestään. Tiistaina pelaajista huokui jo aito into ja odotus, positiivinen fiilis ja sisulla maustettu päättäväisyys.

- On niin tajuttoman hienoa olla täällä. Ei näitä kotikisoja ihan joka vuosi tule. Tätä oon odottanut niin paljon ja vähän on harmittanut, kun on joutunut katsomosta katsomaan pelejä, mutta nyt pääsee sit irti! En osaa kuvitella mitään parempaa tähän hätään, on tämä aivan huikeeta! Saarela summasi tunnelmat.


USA-Suomi alkaa Kisapuistossa kello 18:30.
 

Viimeksi muutettu tiistai, 22 huhtikuu 2014 14:29