maanantai, 21 huhtikuu 2014 22:41

Ruotsi hallitsi mielensä mukaan, Slovakia roikkui perässä

Kirjoittanut Siiri Markkanen
Kruunun kurssi oli korkealla Slovakiaa vastaan. Kruunun kurssi oli korkealla Slovakiaa vastaan. Siiri Markkanen

Turnauksen pirteästi aloittanut Slovakia pelasi eilen hyvän ottelun Kanadaa vastaan, mutta tuli ehkä aavistuksen väsyneellä jalalla tämän iltaiseen peliin mainiosti esiintynyttä Ruotsia vastaan.

 

Slovakia pääsi vasta ylivoimalle päästyään kunnolla pyörimään Ruotsin alueella, mutta hyökkäykset kuivuivat kasaan Slovakian otettua pian myös itse jäähyn.

Ruotsi pääsikin pian itse ylivoimalle ja käyttikin tilaisuuden heti hyödykseen, kun puolustaja Gustav Forsling vei länsinaapurin 1-0-johtoon yhdeksän peliminuutin jälkeen. Näissä lukemissa lähdettiin myös ensimmäiselle erätauolle.

Ruotsi aloitti toisen erän vajaalukuisena, mutta eiliseen tapaansa Slovakia ei saanut ylivoimapeliään kulkemaan lainkaan.

Pian tasalukuiseksi päästyään Ruotsi lisäsikin johtoaan kun William Nylander vei sinikeltaiset jo 2-0-johtoon, mutta tämän jälkeen Slovakia piristyi ja kuittasi nopean kavennuksen Christian Jarosin toimesta.

Slovakia kuitenkin sortui jäähyilyyn kuten Kanadaakin vastaan, ja Ruotsi rokotti sinipaitoja armotta, kun Nylander tykitti illan toisen maalinsa kahden miehen ylivoimalla.

Tästä eteenpäin Ruotsi hallitsi peliä mielensä mukaan ja Slovakian ei auttanut muu kuin vain roikkua mukana. Pikkukruunut menivätkin toisen erän lopussa ratkaisevan tuntuiseen 4-1-johtoon Axel Holmstromin maalilla.

Kolmannen erän alussa Ruotsi karkasi jo 5-1 johtoon, kun Henrik Tornqvist karkasi maalintekoon alivoimalla. Slovakia kuitenkin taisteli sinnikkäästi ja Juraj Mily pääsikin vielä kaventamaan tilanteeksi 5-2.

Tunteet kuumenivat ottelun viimeisellä kympillä ja Slovakia päästi Ruotsin jo toistamiseen kahden miehen ylivoimalle. Tämän Slovakia kuitenkin selvitti, mutta jaettiinpa pelissä vielä 5+20 minuuttinenkin, kun Ladislav Romancikille luettiin tuomio selästä taklaamisesta.

Loppulukemat 6-2 viimeisteli William Nylander, joka sai voiton lisäksi siis tuulettaa myös kypärätemppua. Tehoja hänelle merkittiin illan ottelussa kaiken kaikkiaan 3+2.

Ruotsi kohtaa vielä huomenna A-lohkon viimeisessä ottelussaan Saksan, Slovakian tie jatkuu putoamissarjaan. 

 

Viimeksi muutettu maanantai, 21 huhtikuu 2014 22:54