maanantai, 21 huhtikuu 2014 21:38

Onnistunut ottelutapahtuma vaatii tarkan aikataulun - "Itse peliä ei käsikirjoiteta"

Kirjoittanut Leeni Pellinen
Markku Aalto valvomassa käsikirjoitusta. Markku Aalto valvomassa käsikirjoitusta. Pasi Mennander.

Yleisö saapuu katsomoon ja ottelu on valmis alkamaan. Katsojat näkevät kaukalossa kahden joukkueen välisen taistelun voitosta. Se, että ottelutapahtuma on sujuva, vaatii paljon järjestelyjä kulisseissa. Ottelutapahtuman sujuvuudesta Kisapuistossa vastaa Markku Aalto

 

Aallon tiimiin kuuluu kahdeksan henkeä, joista neljä on aina työvuorossa jokaisessa ottelussa. Jokaista ottelutapahtumaa varten kirjoitetaan minuuttiaikataulu ja sen orjallista noudattamista kutsutaan juoksutukseksi. 

- Itse peliä ei käsikirjoiteta, se on oikeastaan ainoa mitä ei pystytä tekemään, Aalto naurahtaa.

- Kaikki pelitapahtumaan liittyvät asiat esimerkiksi lämmittelyt, joukkueiden ja tuomareiden jäälle tulo, musiikki, kuulutukset, mainoskatkot ja palkitsemiset aikataulutetaan, luettelee Aalto osan tiimilleen kuuluvista vastuualueista. 

Katsojat kokevat kiekko-ottelussa elämyksiä, jotta se olisi unohtumaton, on Aallon kipparoiman niin sanotun ”Game operations” – tiimin panos tärkeä. Yleisö ei luultavasti osaa ajatella, että tapahtumassa on noin 150 osa-aluetta, jotka joudutaan sovittamaan yhteen ja aikatauluttamaan minuutilleen. 

- Me esimerkiksi kävelemme hallin käytäviä etukäteen sekuntikellon kanssa ja otamme aikoja, että kuinka kauan joukkueilta ja tuomareilta menee aikaa päästä jäälle. Nämä on tärkeitä asioita aikatauluttaa tarkasti ja hallikohtaisesti. 

Saumaton yhteistyö on tärkeintä, jotta ottelutapahtuma onnistuu. Kaikkien panos on tärkeä ja Aalto antaa kiitosta omalle tiimilleen työpanoksesta näissä kisoissa hyvin tehdystä työstä. 

 

Viimeksi muutettu maanantai, 21 huhtikuu 2014 21:57