perjantai, 18 huhtikuu 2014 22:09

Petra ja Joonas ovat monipuolisia vapaaehtoisia

Kirjoittanut Silja Schemeikka
Petralla ja Joonaksella on monia työtehtäviä. Petralla ja Joonaksella on monia työtehtäviä.

Perjantaina vapaaehtoisista parrasvaloihin nostettiin kaksi vapaaehtoista Petra Hämäläinen ja Joonas Paavilainen. Kaksikko työskentelee kisojen aikana Lappeenrannassa.

Kaksikon työnkuva on hyvin laaja.  Yhdessä noin kymmenhenkisen tiimin kanssa he vastaavat monista pienistä, mutta suurista asioista.

- Huolehdimme  siitä, että kopioita tulostuu ja toimitamme ne niitä tarvitseville. Saamme tiedon joukkueilta jos harjoituksia perutaan ja annamme tiedon eteenpäin toimistoon. Pelien aikana autamme ja ohjaamme yleisöä. Vastaamme myös kisavieraiden kysymyksiin, Petra kertoo. 

Haastatelun aikana kaksikko saa jo uuden tehtävän kun infolkylttejä tarvitaan lisää.

Kun kisoja on takana kaksi päivää, osaatteko jo sanoa, mikä on parasta vapaaehtoisena olemisessa ja kuinka olette viihtyneet kisoissa?

- Parasta vaparina olossa on varmaan se, että saa suoraa kiitosta siitä mitä tekee. Silloin tietää tehneensä oikein.  On ollut erittäin mukavaa saada olla mukana maailmanlaajuisessa touhussa, Hämäläinen kuvailee fiiliksiään.

Myös Paavilainen on viihtynyt kisoissa.

- Vapaaehtoisena pääsee todella sisälle tähän hommaan ja itse kisoihin. Se on varmaan parasta vapaaehtoisena olemisessa. Olen viihtynyt täällä erittäin hyvin. Meillä on mukava porukka, joiden kanssa kiva tehdä töitä. 

Minkälaisia loppukisoja kaksikko odottaa?

- Toivomme, että kaikki menisi hyvin, Joonas toteaa. Ja toki, että Suomi menestyisi, Petra lisää nopeasti. 

 

 

Viimeksi muutettu lauantai, 19 huhtikuu 2014 00:55