perjantai, 03 marraskuu 2017 10:30

U17: Suomi oppi nopeasti pienen kaukalon pelin - Makea voitto Canada Black -joukkueesta

Kirjoittanut Arto Sihvonen

Alle 17-vuotiaiden maajoukkueiden kauden päätapahtumassa pelattiin torstaina harjoitusotteluita. Leijonien vastustajaksi asettui Canada Black -joukkue, joka on yksi kolmesta Kanadaa turnauksessa edustavasta joukkueesta. Ottelu oli pelitapahtumiltaan varsin tasainen, mutta Suomen joukkue nousi kolmannen erän toisen puoliskon tehokkaalla maalintekopelillä voittoon maalein 4-2 (1-0,0-0,4-1).

Alussa haettiin tuntumaa pieneen kaukaloon

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat pelitapahtumiltaan hyvin tasaisia. Kanada siirtyi 1-0-johtoon ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla kun joukkue käänsi pelin nopeasti puolustusalueen aloituksen jälkeen kohti Suomen maalia ja hyödynsi orastavan ylivoimahyökkäyksen.

Leijonapelaajat selvästi totuttelivat ottelun alussa kaukalon kapeuteen ja pieneen jääpinta-alaan, mutta ottelun edetessä pienen kaukalon pelaamisen lainalaisuudet, kuten nopeat suunnanmuutokset, alueiden voittaminen ja suoraviivainen maalia kohti pelaaminen näkyivät selvästi uusissa peliasuissa pelanneiden Leijonien otteissa.

Suomen joukkue vaihtoi maalivahtia ottelun puolivälissä, ja sekä Kari Piiroinen että Tomas Keinänen suoriutuivat urakastaan mainiosti.Sitkeä ja voitontahtoinen Leijona näytti esimerkkiä loppuun saakka pelaamisesta

Kolmannessa erässä siihen saakka vähämaalinen ottelu muuttui maalijuhlaksi, ja juhliva osapuoli oli nimenomaan Suomi.

Kanada siirtyi ennen Suomen tehojakson alkua vielä 2-0-johtoon ajassa 51.53. Maali syntyi 3 sekuntia Suomen jäähyn päättymisen jälkeen. Jäähyaitiosta jäälle hypännyt Anton Lundell ei aivan ehtinyt puolustusalueelle, kun kanadalaispelaaja pääsi maalin edestä siirtämään kiekon Leijonien verkkoon.

Suomen jäätävän tehokas loppurutistus alkoi ajassa 54.11. Suomi vyörytti kiekon Kanadan kenttäpäätyyn ja muutaman tehokkaan syötön jälkeen Samu Koskenkorva laukoi kiekon siniviivan ja b-pisteen kaaren välistä tarkasti Kanadan maaliin. Maaliin saivat syöttöpisteet Patrik Puistola ja Ville Heinola, ja maalin syntymistä edesauttoi Leijonahyökkääjien erinomainen maskipelaaminen.

Suomi sai aloituksen Kanadan kenttäpäätyyn kun ottelua oli pelattu hieman yli 58 minuuttia. Suomen joukkueen valmennusjohto otti tilanteessa aikalisän ja vaihtoi maalivahti Tomas Keinäsen kuudenteen kenttäpelaajaan. Aloitusvoiton jälkeen kiekko pelattiin nopeasti Henri Nikkaselle, jonka laukaus painui Kanadan maalivahdin ohi ajassa 58.52. 2-2 tasoitusmaalin pohjustivat Leevi Aaltonen ja Patrik Puistola.

Kanadan pelaajat alkoivat tässä vaiheessa valmistautua jatkoaikaan, mutta päättäväiset Leijonapelaajat halusivat ottelulle toisenlaisen päätöksen. Suomi pääsi ottelun viimeisen minuutin puolivälissä suoraan hyökkäykseen, ja Patrik Puistola ja Anton Lundell syöttelivät Henri Nikkasen vauhtiin vasemmalle kaistalle. Joukkueen kapteeni laukoi millimetrintarkasti kiekon Kanadan maalin etuylänurkkaan ajassa 59.37.

Tämäkään ei riittänyt nälkäisille Leijonille, vaan välittömästi maalia seuranneen aloituksen jälkitilanteessa Aarne Intonen riisti hyökkäysalueella kiekon Kanadan puolustukselta ja tarjoili sen Anton Lundellille keskikaistaan. Anton ei erehtynyt hyvässä maalintekopaikassa, vaan sinetöi rannelaukauksella Suomen 4-2-voiton, kun pelikello näytti aikaa 59.45.

Hyvä suoritus palkittiin

Suomen joukkueen päävalmentaja Mika Marttila antoi jälleen kerran tunnustusta pelaajiensa voitontahdolle ja peräänantamattomuudelle.

- Joukkue on aiemminkin kääntänyt tasaisia otteluja voitoiksi aivan viimeisillä minuuteilla, joten siinä mielessä lopputapahtumat eivät tulleet yllätyksenä, Marttila totesi ottelun jälkeen.

- On myös hienoa nähdä, kuinka asetetut tavoitteet toteutuivat pienen kaukalon pelin oppimisen muodossa, Marttila korosti.

- Voittaminen kasvattaa edelleen itseluottamusta ja se on tärkeä asia varsinaisia turnausotteluita ajatellen, Marttila painotti avausottelun merkitystä.

Suomen joukkueen parhaana pelaajana palkittiin Henri Nikkanen.

Tehopisteet:
0+3 Patrik Puistola
2+0 Henri Nikkanen
1+1 Anton Lundell
1+0 Samu Koskenkorva
0+1 Ville Heinola
0+1 Leevi Aaltonen
0+1 Aarne Intonen

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

 

 

Viimeksi muutettu perjantai, 03 marraskuu 2017 10:59

U17 ohjelma kaudella 2019-20

20.05.-24.-05.2019:
Testileiri, Vierumäki

07.08.-11.08.2019:
Jää- ja otteluleiri, 3 x FIN-RUS, Vierumäki
Suomen otteluiden tallenteet

21.08.-25.08.2019:
Finnkampen, Ruotsi

27.10.-11.11.2019:
U17 World Hockey Challenge, Kanada

26.12.-29.12.2019:
Maaotteluleiri, 3 x FIN-CZE, Salo
Suomen otteluiden live-lähetykset

03.02.-10.02.2020:
Viiden maan turnaus, Venäjä

06.04.-12.04.2020:
Viiden maan turnaus, Rauma
Suomen otteluiden live-lähetykset
 

Etsi sivustolta