torstai, 02 marraskuu 2017 21:54

”Hyvästä huippu” - Alle 17-vuotiaiden maajoukkueen kauden päätapahtuma alkaa

Kirjoittanut Arto Sihvonen
Turnaukseen on valmistauduttu kaukalossa ja sen ulkopuolella palavereissa. Turnaukseen on valmistauduttu kaukalossa ja sen ulkopuolella palavereissa. Arto Sihvonen

Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue on jo kotiutunut World Hockey Challenge -turnauspaikkakunnalle Fort St Johniin, joka sijaitsee Brittiläisessä Kolumbiassa Kanadan länsiosassa.

Turnauspaikkakunnalle matkustaminen ei ollut ihan mikä tahansa matka. Kun joukkue lähti liikkeelle hotellista Vantaalta tiistaina aamulla noin kello 04.30, niin turnauksen menomatka päättyi Suomen aikaa noin kello 12 keskiviikkona, eli noin kello 03 paikallista aikaa.

Joukkue pääsi kuitenkin nopeasti sisälle normaaliin turnausrytmiin. Keskiviikkona ehdittiin jo tekemään 1,5 tunnin jääharjoitus ja käymään joukkuepalaverissa läpi omaan pelitapaan ja turnaukseen liittyviä pääpointteja.

Erinomainen harjoitus- ja ottelurytmi

Leijonajoukkueella on otteluiden ohella turnauksen ohjelmassa viisi jääharjoitusta. Näiden viiden jääharjoituksen päälle tulevat vielä ottelupäivien jääharjoitukset, joten jäätapahtumien määrä on todella suuri.

Suomi kohtaa torstaina 2.11. harjoitusottelussa Canada Black -joukkueen. Suomi kuuluu turnauksen B-alkulohkoon, jonka muut joukkueet ovat Ruotsi, Venäjä ja Canada Red.

Pohjoisamerikkalaiset joukkueet ovat ikäluokalle uusia tuttavuuksia, mutta kaikki eurooppalaiset joukkueet on kohdattu aikaisemmissa turnauksissa.

Leijonien slogan alkavaan turnaukseen on ”hyvästä huippu”. Päävalmentaja Mika Marttila uskoo sloganin toteutumiseen.

- Jokainen pelaaja on varmasti innoissaan kauden päätapahtumasta ja siihen sisältyvistä kovatasoisista otteluista, joten oppimiselle ja tason nostamiselle on olemassa erinomainen lähtökohta, Marttila summaa.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.