sunnuntai, 12 helmikuu 2017 16:42

U17 päätti turnauksensa tutulla kaavalla - Taas huipputasainen ottelu - ”Haluamme voittaa enemmän!”

Kirjoittanut Pekka Peltola
Lenni Killinen teki Suomen ensimmäisen ja viimeisen maalin. Lenni Killinen teki Suomen ensimmäisen ja viimeisen maalin. Pasi Mennander

Alle 17-vuotiaat päättivät sunnuntaina Tshekin Brnossa viiden maan turnauksensa otteluun Ruotsia vastaan.

Kyseessä oli viiden päivän sisällä neljäs ottelu. Kolme edellistä ottelua oli päättynyt yhden maalin erolla joko voittoon tai tappioon ja tänäänkään ei kaavasta poikettu.

Tänään oli Ruotsin vuoro voittaa ja 60 minuutin jälkeen lukemat olivat sinikeltaisille suotuisat 4-3. Ruotsi voitti myös koko turnauksen. Turnauksen tasaisuudesta kertoo se, että kaikki viisi joukkuetta olivat taulukossa ainoastaan kolmen pisteen sisällä.

Suomi sai otteluun hyvän lähdön. Ajassa 8.10 Leijonat siirtyi 1-0-johtoon. Maali oli ylivoimaosuma ja maalintekijäksi kirjattiin kahden maalin ottelua viettänyt Lenni Killinen. Maali syntyi Killisen hyvän maskipelaamisen ja ohjurin kautta. Mikko Kokkonen sai kiekon viivaan ja hän toimitti sen napakalla ranteella kohti maalia. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Suomen 1-0-johtolukemista.

Toisen erän jälkimmäisellä kymmenminuuttisella alkoi Adam Bokvist -show. Yhteensä kolme maalia tehnyt Bokvist ampui kiekon kerta toisensa jälkeen vahvassa maskissa olleen Justus Annusen selän taakse. Kaksi osumista syntyi kolmannessa erässä ja yksi toisella kaksikymmenminuuttisella.

Suomen maaleista vastasivat ottelun parhaana leijonapelaajana palkittu Eetu Mäki sekä pelin avausmaalin ohjannut Killinen kahdesti. Justus Annunen ehti kiekon eteen yhteensä 33 kertaa. Annunen otti kiinni myös neljä läpiajoa.

Viimeisen pelin jälkeen päävalmentaja Tommi Niemelä halusi katsoa turnausta kokonaisuutena:
- Jokainen peli päättyi maalin erolla suuntaan tai toiseen. Pelasimme isoa kuvaa katsottaessa suhteellisen ehjän turnauksen, mutta haluamme ehdottomasti voittaa enemmän. Joukkue osoitti turnauksen aikana oppimishalukkuutta ja paikoin todella kypsää joukkuepelaamista. Siitä selkeimpänä esimerkkinä eilinen Venäjän voittaminen. Näissä peleissä aktiivinen puolustusalueen puolustuspelaaminen on avainasia ja se synnyttää myös parempaa hyökkäyspelaamista. Saimme luotua hyvin paikkoja jokaisessa pelissä, mutta 1-2-alueelle meidän pitää seuraavissa turnauksissa päästä kiekottomina nykyistä paremmin.

Alle 17-vuotiaat kokoontuvat seuraavan kerran huhtikuussa. Kauden päättävä turnaus pelataan Venäjällä.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Turnauksen ohjelma, seuranta, tulokset ja tilastot

 

 

Viimeksi muutettu sunnuntai, 12 helmikuu 2017 16:52