perjantai, 04 marraskuu 2016 13:38

U17: Suomelle tappio World Hockey Challengessa - ”Päät pystyyn ja katseet seuraavaan peliin!”

Kirjoittanut Pekka Peltola
Kristian Tanus palkittiin Suomen joukkueen parhaana pelaajana. Kristian Tanus palkittiin Suomen joukkueen parhaana pelaajana. Petteri Ikonen

Suomi pelasi torstaina Sault Ste. Mariessa turnauksen kannalta merkityksellisen pelin. Kyseessä oli ottelu isäntämaa Kanadan Black-joukkuetta vastaan. Panoksena oli paikka välierissä ja pääsy neljän parhaan joukkoon.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet loivat tukun maalipaikkoja molempiin päätyihin.

Ottelu avausmaali nähtiin ajassa 12.36 ja sen teki Luka Burzan. Kanada sai riistettyä kiekon Suomen puolustuspäädyssä ja Kanada siirtyi 1-0-johtoon.

Kanada osui vielä toistamiseen ensimmäisen erän kolmanneksi viimeisellä peliminuutilla. Tällä kertaa maalintekijänä Dawson Baker.

Ensimmäisen erän torjunnat merkittiin lähes tasan. Kanadan Jacob Ingham ehti kiekon eteen 9 kertaa ja Justus Annunen otti 10 koppia.

Toinen erä ei ollut aivan parasta Suomea mitä Leijonilta on turnauksen aikana nähty. Peli ei lähtenyt kunnolla lentoon ja Kanada pääsi riistämään kiekkoja Suomen puolustusalueella. Vaahteralehdet pääsivät hyökkäämään pitkiä hyökkäyksiä ja Suomi ei päässyt haluamallaan tavalla kiekkoon kiinni. Erän ainoa täysosuma syntyi viimeisellä minuutilla. Tekijänä Aidan Dudas ja Kanada 3-0-johtoon.

Ottelun kolmannessa erässä Suomi viritteli vielä hyvää kiriä, mutta tällä kertaa se ei riittänyt. Suomi osui kerran ja maali oli Niklas Nordgrenin käsialaa. Syötön maalin antoi Kristian Tanus. Hänet valittiin myös Suomen joukkueen parhaaksi pelaajaksi.

Suomi hävisi ottelun 3-1 ja tällä kertaa paikka neljän parhaan joukossa sai saavuttamatta.

Ottelun jälkeen kopissa oli pettynyt leijonalauma. Katseet suunnattiin jo kuitenkin jo seuraavaan Tshekki peliin. Joukkue haluaa ehdottomasti päättää turnausmatkansa voittoon.

Päävalmentaja Tommi Niemelä kiteytti pelin seuraavasti:
- Kanada ansaitsi tänään voittonsa ja menetimme liikaa kiekkoa omalla puolustusalueella. Emme pystyneet purkamaan Kanadan painetta haluamallamme tavalla. Pelin painopiste jäi liian usein omaan kenttäpäätyyn ja se vaikeutti hyökkäyspelaamistamme. Nyt päät pystyyn ja katseet huomiseen Tshekki-peliin. Haluamme ehdottomasti lähteä kotiin viimeisen pelin voitto taskussa.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Ottelun tilastotapah

tumat
World Hockey Challengen ohjelma, tulokset ja taulukot

 

 

Viimeksi muutettu perjantai, 04 marraskuu 2016 13:47