sunnuntai, 14 elokuu 2016 08:58

U17 joukkueenjohtajan raportti: Toinen Venäjä-peli venyi voittomaalikilpailuun - ”Lisää kylmäpäisyyttä!”

Kirjoittanut Pekka Peltola
U17 joukkueenjohtajan raportti: Toinen Venäjä-peli venyi voittomaalikilpailuun - ”Lisää kylmäpäisyyttä!” Petteri Ikonen.

Lauantaina oli alle 17-vuotiaiden maajoukkueen toinen pelipäivä Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä. Vastassa perjantaiseen tapaan naapurimaa Venäjä. Ottelu kulki tasaisesti loppuun asti ja voittaja löydettiin vasta voittomaalikilpailussa. Venäjä voitti ottelun 3-4 vl (1-0, 0-0, 2-3, 0-0, 0-1).

Kokonaisuudessaan Vierumäellä nähtiin hieno kansainvälisen tason jääkiekkopeli. Vauhti oli korkealla tasolla jo avausminuutista lähtien.

Avauserässä kuskin paikalla oli Suomi ja siitä osoituksena 1-0-johtomaali, joka oli Kalle Matikaisen käsialaa. Ajassa 17.50 syntyneeseen maalin syötöt merkkauttivat Konsta Hirvonen ja Matias Maccelli.

Toinen erä oli tasainen ja paikkoja oli kentän molemmissa päissä. Hyvistä maalipaikoista huolimatta maaleja ei syntynyt.

Kolmanteen erään kirjattiin tapahtumia maalien muodossa reippaasti enemmän kuin kahdessa edellisessä. Venäjä onnistui kolmesti ja isäntämaa Suomi kahdesti. Suomalaisista maalintekijöiksi kirjattiin kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi valittu Sampo Ranta sekä Samuel Salonen.

Leijonilla oli kova voittamisen nälkä läpi ottelun ja se näkyi hyvänä kamppailuilmeenä. Vaikka joukkue oli silmin nähden pettynyt kovan taistelun jälkeen, peli sisälsi paljon hyvää.

Suomen päävalmentaja Tommi Niemelä kiteytti ottelun heti tuoreeltaan seuraavasti:
- Me parannettiin eilisestä. Kamppailuilme oli juuri sellainen kuin hyvä jääkiekkopeli vaatii. Hyökkäsimme rakenteellisesti hyvin. Fakta on kuitenkin se, että kansainvälinen pelaaminen vaatii lisää kylmäpäisyyttä juuri sillä hetkellä, kun kiekko pitää laittaa maaliin. Positiivinen asia on luonnollisesti kolmen maalin tekeminen, mutta enempäänkin oli jo varsinaisella peliajalla mahdollisuudet.

Suomen maalissa torjunut Kalle Nurmi venyi kiekon eteen 26 kertaa ja Venäjän Daniil Isaev joutui torjuntatöihin jopa 39 kertaa. Paikka paikoin Isaev piti joukkuettaan pystyssä Suomen rumputulen keskellä ja venyi hienoihin torjuntoihin.

Suomen joukkueen sisäisen Heittäytyjä -palkinnon sai Sampo Ranta.

Kirjoittaja on U17:n joukkueenjohtaja.

Triplamaaottelun viimeinen peli pelataan sunnuntaina kello 15:00 alkaen.

 

 

Viimeksi muutettu sunnuntai, 14 elokuu 2016 13:33