lauantai, 11 huhtikuu 2015 12:40

U17 otteluraportti avausottelusta: ”Vastustaja käytti parasta asettaan”

Kirjoittanut Hannu Saintula

Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue pelaa kauden päätösturnaustaan Venäjällä. Avausottelussaan perjantaina Suomi hävisi isännille maalein 0-5. Tässä joukkueenjohtaja Hannu Saintulan raportti!

Suomi kohtasi ensimmäisessä ottelussaan koko kautta vahvasti dominoineen Venäjän joukkueen. Ensimmäinen erä oli kovavauhtinen ja kumpikin joukkue oli valmis kamppailemaan jokaisesta irtokiekosta.

Joukkueemme kaikki kentälliset pystyivät haastamaan isäntäjoukkueen, joka kuitenkin viimeisteli ensimmäisen maalinsa Suomen joukkueen huolimattomasta keskialueen virheestä. Erän loppuun loimme vielä pari hyvää maalintekopaikkaa, onnistumatta kuitenkaan viimeistelyssä.

Toisen erän alussa joukkueemme ei pysynyt vastaamaan Venäjän vahvaan liikkeeseen ja paineen alla syntyneiden virheiden seurauksena kotijoukkue siirtyi 4-0-johtoon erän puoliväliin mennessä. Suomen joukkueen viisikkopelaamisessa ja varsinkin keskialueen ylityksessä tapahtui liikaa virheitä ja vastusta käytti parasta asettaan - käänsi peliä nopeasti ja viimeisteli luomistaan paikoista tehokkaasti.

Kolmanteen erään lähdettiin hakemaan kaventavaa maalia heti erän alkuun ylivoimalla, mutta kun viimeistely ei onnistunut, alkoivat Suomen hyökkäysten rakentelu ja laatu hieman kärsiä. Emme pystyneet luomaan riittävästi maalipaikkoja ottelun kaventamiseksi.

Joukkueen valmentaja Jussi Ahokas veti ottelun loputtua tapahtumia yhteen ja totesi hyvän alun merkityksen, mutta myönsi myös vastustajan laadukkaan pelisuorituksen vaikuttaneen ottelun lopputulokseen 5-0 (1-0, 3-0, 1-0).

Suomi kohtaa lauantaina Ruotsin, joka kärsi avauspelissään selkeän tappion Tshekeille numeroin 7-3. Odotettavissa on kahden revanssia hakevan joukkueen taistelu jaossa olevista pisteistä.

Turnauksen ohjelma ja tulokset

 

Etsi sivustolta