perjantai, 22 helmikuu 2013 17:37

Suomen joukkue uhkui tyytyväisyyttä finaalivoiton jälkeen - kommentit

Kirjoittanut Mika Noronen, NOC
Suomen joukkue uhkui tyytyväisyyttä finaalivoiton jälkeen - kommentit Mika Noronen, NOC

Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue kaatoi Venäjän maalein 4-2 nuorten olympiafestivaaleilla napaten kultamitalit Suomeen.

Rauli Urama kommentoi voitokasta finaalipeliä seuraavasti.

- Pystyttiin pelaamaan yhteisen taktiikan mukaan läpi ottelun. Tämä oli nimenomaan joukkuevoitto, kurinalaisen pelin voitto. Yksilöitä ei tarvitse sen enmpää nostaa, mutta kyllä Kaapo (Kähkönen) piti meitä pystyssä finaalin tärkeimmillä hetkillä. Viisikkopeli oli kasassa, alivoima samoin. Ylivoima ei ollut vieläkään priimaa mutta se riitti. Tämä turnaus oli hieno tapahtuma ja huikeaa kansainvälistä kokemusta jätkille. Oltiin valmiina ja vireessä läpi turnauksen ja täytyy sanoa että pojat elivät kuin huippu-urheilijat, mitään ei jätetty sattuman varaan.

Maalivahti Kaapo Kähkönen puolestaan sanoi, että peli ei ollut helpoimmasta päästä.

- Erikoistilanteita oli aika paljon ja laukauksia sateli tiiviiseen tahtiin. Mukava vaan että pysyi lämpö yllä, mutta lopussa jalat oli kyllä aika puhki. Tokalla erätauolla oli kopissa sellainen fiilis että tämä hoidetaan.

Joukkueen kapteeni Joel Kivirinta oli tyytyväinen joukkueeseen ja finaalivoittoon

- Hieno tunne kaataa Venäjä tärkeässä matsissa. On viime aikoina oltu altavastaajia niitä vastaan. Viime vuoden nuorten Olympiakisojen kokemukset auttoivat meitä, sieltä se joukkueen runko ja pelitapa kumpusi. Tämä on uskomaton jengi, kaikilla on ehdoton usko yhteiseen tekemiseen. Venäjä oli kyllä kova, ja niin taitavia jätkiä oli vastassa että vasta 30 sekuntia ennen loppua uskoin varmasti voittoon. Oma rooli muuttui turnauksen aikana varakapteenista kapteeniksi, mutta ei se paineita tuonut. Yritän vaan olla esimerkkinä jäällä, sen kummempia temppuja ei näiden jätkien kanssa tarvita.
 

Etsi sivustolta