tiistai, 16 huhtikuu 2019 07:48

Kolme pointtia U16:n Tshekki-pelistä ja yhteenvetoa päättyneestä kaudesta – "Marginaalit todella pienet"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU

Mitkä asiat nousivat esille alle 16-vuotiaiden poikien neljän maan turnauksen viimeisessä pelissä? Tässä kolme näkökulmaa sunnuntain Tshekki-otteluun, joka päättyi Tshekin 5–3-voittoon (0–0, 0–2, 5–1), lisäksi yhteenvetoa päättyneestä U16-kaudesta.

1. "Tshekki-ottelu osoitti, että kansainvälisissä peleissä, ja erityisesti eurooppalaisia huippumaita vastaan, marginaalit ovat todella pienet. Huippumaiden pelaajatuotanto tuottaa peliä, jossa pitää koko ajan olla hereillä. Joukkueet pelaavat hyvin erilaisilla tavoilla jääkiekkoa, joka on lajille rikkaus. Pelaajille, jotka tähtäävät huipulle, jokainen ottelu antaa todella paljon. Jos haluaa pelaajana eteenpäin, jokaisen ottelun anti on todella iso."

2. "Yksittäisessä pelissä momentumin, oman hyvän pelijakson, hyödyntäminen on yhä tärkeämpää. Kun maalipaikkoja ei ottelussa paljon tule, ne pitää hyödyntää maksimaalisesti. Välillä pitää pystyä pysäyttämään peli, puolustamaan vahvasti ja siten viedä vastustajalta parasta fiilistä – puolustamalla tiiviisti ja ottamalla maalipaikat pois.

Pitää puolustaa äärimmäisen hyvin useitakin vaihtoja peräkkäin, pystyäkseen viemään peliä eteenpäin ja hyökkäämään laadukkaasti. Hyökkäyksien laatu on ratkaisevaa näissä otteluissa – miten hyökkäät niin, ettei vastustaja pääse katkaisemaan hyökkäyksiä ja tekemään vastuiskujaan? Tämän asian opetteleminen on pelaajille tärkeää. On ymmärrettävää, että tässä vaiheessa uraa se on heillä vielä aavistuksen verran vaiheessaan."

3. "Kokonaisuutena päättynyt kausi antoi mahdollisuuden peluuttaa pelaajamateriaalia laajasti. Laaja rinki on ehdottoman hieno asia, moni pelaaja sai kansainvälistä kokemusta. Välillä on katsottava tuloksen ulkopuolelle ja huomioitava kokonaisuus. Tehtävämme on kasvattaa kansainvälisen tason pelaajia. Kaikki eivät sille tasolle ole vielä valmiita, mutta he saavat tärkeää motivaatiota ja voivat siten viedä pelaajauraansa eteenpäin. Joku tarvitsee lisää fysiikkaa, toisen on ymmärrettävä peliä laaja-alaisemmin. Sitä kautta heidän pelisuorituksensa parantuvat.

Kokonaisuutena kausi oli hyvä: kymmenen voittoa, viisi tappiota. Eurooppalaisia huippumaita vastaan pelasimme yhdeksän ottelua, joissa pystyimme haastamaan kaikki vastustajamme hyvällä tasolla. Se antaa uskoa jatkoon."

Leijonat-toimitus arvioi ottelun yhteistyössä Hannu Saintulan kanssa. Joukkueenjohtaja Saintula toimii otteluiden aikana valmennuksen tukena, hän analysoi kenttätapahtumia ja raportoi niistä valmentajille.

Ottelun Suomi–Tshekki tilastotapahtumat tulospalvelussa
Ottelun tallenne YouTubessa

Olet nyt

Lisää U16-uutisia