lauantai, 13 huhtikuu 2019 00:13

Kolme pointtia U16:n Venäjä-pelistä – "Näitä joudumme selkeästi parantamaan huomiseen otteluun"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU

Mitkä asiat nousivat esille alle 16-vuotiaiden poikien neljän maan turnauksen ensimmäisessä pelissä? Tässä kolme näkökulmaa perjantain Venäjä-otteluun, joka päättyi Venäjän 5–2-voittoon (2–0, 3–0, 0–2). Ottelu pelattiin Venäjän Almetjevskissä.

"Kauden aikana alle 16-vuotiaiden maajoukkue on pelannut 13 kansainvälistä ottelua. Olemme kärsineet jokusen tappionkin, mutta aina joukkue on ollut hyvin pelin päällä ja pystynyt haastamaan vastustajaa. Välillä kiekko sisään, kiekko ulos on ratkaissut pelejä. Tänään ottelussa Venäjää vastaan oltiin kuitenkin aavistuksen verran jaloissa."

1. "Kaikki lähtee kamppailupelaamisesta. Se sisältää monia asioita: hyvän valmistautumisen, valmiuden kamppailla ja itse suorituksen pelin sisällä. Tänään olimme siinä selkeästi kevyitä."

2. "Kansainvälisissä peleissä suomalaisten joukkueiden pelitapa ja arvot edellyttävät, että viisikko toimii sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Sitä kautta löydetään hyviä rytmejä pelamiseen. Näitä joudumme selkeästi parantamaan huomiseen otteluun."

3. "Teimme maalineduspelaamisessa helpohkoja virheitä. Tänään äärimmäisen hyvätasoista Venäjää vastaan nuo virheet ratkaisivat pelin. Paikat, jotka Venäjä sai, se käytti hyvin hyväkseen."

"Jos haetaan valoa, jota kohti huomenna tulee kulkea, se oli ottelun viimeinen erä. Voitimme sen 2–0. Ryhti parani selvästi ja saimme kaikkia osa-alueita parempaan malliin. Erävoitto antaa uskoa siihen, että U16-Leijonat taistelee huomenna vahvasti ottelussa Ruotsia vastaan."

Leijonat-toimitus arvioi ottelun yhteistyössä Hannu Saintulan kanssa. Joukkueenjohtaja Saintula toimii otteluiden aikana valmennuksen tukena, hän analysoi kenttätapahtumia ja raportoi niistä valmentajille.

Ottelun tilastotapahtumat tulospalvelussa
Ottelun tallenne YouTubessa

Lauantain Ruotsi–Suomi-ottelu alkaa kello 15:00 Suomen aikaa. Ottelusta on suora verkkolähetys YouTubessa.

Olet nyt

Lisää U16-uutisia