perjantai, 08 helmikuu 2019 12:57

Suomen U16 kohtaa ensimmäistä kertaa Euroopan parhaat 2003-ikäluokan maajoukkueet – Neljän maan turnaus käynnistyy perjantaina

Kirjoittanut Hannu Saintula
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU

Suomen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkue isännöi viikonloppuna neljän maan turnausta, johon osallistuvat Ruotsi, Venäjä ja Tshekki. Ottelut pelataan Pieksämäellä ja Mikkelissä.

Joukkue kokoontui keskiviikkona Mikkelissä kahden päivän harjoitustapahtumaan ennen varsinaisia turnausotteluita. Pelaajat ja valmennusryhmä ovat työskennelleet tiivisti kansainvälisen pelaamisen perusasioiden kertaamisessa, on haettu viisikon tiivistä yhteistyötä, kv-pelirytmiä sekä erikoistilannepelaamisen tehokkuutta.

U16 joukkue on kohdannut Ruotsin vastaavan yhdistelmän kolmesti mutta Venäjä ja Tshekki ovat täysin uusia tuttavuuksia. Kolme eurooppalaista 2003-syntyneiden huippujoukkuetta tarjoavat hyvän haasteen jokaiselle pelaajalle sekä yksilönä että joukkueena päivittää tämän hetken tilannetta.

Seuravalmentajat mukana U16-tapahtumissa

Sen lisäksi että pelaajat saavat tuntumaa kansainväliseen pelaamiseen, U16-tapahtumissa on vieraillut useita kyseisen ikäluokan seuravalmentajia. Tällä kertaa mukana on JYPin Santtu Ahvenjärvi. Edellisissä tapahtumissa joukkueen mukana ovat olleet mm. Tuomas Kalliomäki, Teemu Leppänen ja Juuso Akkanen.

Jääkiekkoliiton strategiaan kuuluu tärkeänä osana tehdä tiivistä ja monimuotoista yhteistyötä seurojen kanssa. Jääkiekkoliiton koulutuspäällikkö Jukka Lamminaho kommentoi yhteistyötä seuraavasti:
– Tavoitteena on avata kansainvälisen pelaamisen vaatimuksia ikäluokkakohtaisesti ja läpinäkyvästi. Arki ratkaisee ja tekijät ovat seuroissa, Lamminaho sanoi.

– Mukana olevat valmentajat tuovat omalla osaamisellaan selkeän lisäarvon johtoryhmän toimintaan ja pystyvät auttamaan tiivisrytmisissä tapahtumissa pelaajia henkilökohtaisen palautteen kautta.

 

Ahvenjärvi (vas.) ja Lamminaho.

 

Seuravalmentajan tehtävänkuva tapahtumassa: Hän on johtoryhmän jäsen
1. Mukana jää- ja oheisharjoittelussa
2. Muiden maiden harjoitusten seuranta (video/analyysi)
3. Peleissä aitiossa (tehtävät määrittää ikäluokan päävalmentaja)
4. Muut tehtävät

Päiväkirjanpito tapahtuman aikana;
1. Mitä jäi mieleen yleisesti/päivä
a. Harjoittelu (pelaaja/joukkue)
b. Peli (pelaaja/joukkue)
c. Luonne (pelaaja/joukkue)
2. Muiden maiden analyysi (peli/harjoittelu)
3. Ajatukset arkeen, viesti omaan seuraan
4. Työtunnit / päivä
5. Kuvaus kokonaisuudesta

Turnaus käynnistyy perjantaina kahdella ottelulla Pieksämäellä. Lauantaina ja sunnuntaina pelataan Mikkelissä. Suomi kohtaa avausottelussaan kello 19:00 Tshekin. Leijonien verkkopalvelu tarjoaa otteluista suorat verkkolähetykset.

Kirjoittaja on U16:n joukkueenjohtaja.

Turnauksen tapahtumasivu kertoo tarkan otteluohjelman
Suorien verkkolähetysten ohjelmatiedot

 

Olet nyt