sunnuntai, 12 huhtikuu 2015 12:15

U16 otteluraportti: ”Leijonat luisteli, taklasi, karvasi kovaa, hyökkäsi koko viisikolla ja puolusti kurinalaisesti”

Kirjoittanut Mikko Palsola

Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkue aloitti perjantaina neljän maan turnauksen Venäjän Dmitrovissa vaisusti. Lauantain Ruotsi-pelissä oli jo toinen ääni kellossa. Tässä joukkueenjohtaja Mikko Palsolan raportti!

Perjantain vuotava laiva oli saatu valmennuksen kovalla työllä hyvin paikattua. Lauantaina jäälle luisteli aivan erilainen joukkue Ruotsia vastaan. Nyt joukkue oli taas tiivis nippu, joka teki yhdessä töitä ja halusi voittaa kakki kaksinkamppailut.

Ensimmäiseen erään jäälle luisteli se ryhmä leijonia, joka halusi voittaa pelin. Joukkue luisteli, taklasi, karvasi kovaa, mikä sotki Ruotsin normaalia pelin avaamista. Leijonat hyökkäsi koko viisikolla ja samoin puolusti kurinalaisesti.

Ottelun 14. minuutilla Suomi teki avausmaalin ylivoimalla hienon kuvion päätteeksi. Maalin jälkeen Leijonat olivat kuskin paikalla, mutta harmittavasti Ruotsi tui tasoihin hienon laukauksen jälkeen erän lopulla. Erä oli kuitenkin selkeästi Suomen ja sitä kertovat myös torjunnat: Suomi 9, Ruotsi 15.

Toinen erä alkoi kuten ensimmäinen erä - Leijonat olivat kuskin paikalla. Mutta kuten olemme tottuneet, Ruotsi iskee silloin kun osaamme vähiten sitä odottaa ja ylivoimahyökkäyksen päätteeksi he tekivät 2-1-johtomaalin.

Kokonaisuutena erä oli hyvin tasainen ja molemmat pystyivät luomaan muutaman huippupaikan, mutta maalivahdit pystyivät estämään lisämaalit. Aivan erän loppuun Leijonat saivat hyvän paineen Ruotsin alueella. Joni Ikonen ryösti kiekon maalin takana ja tarjoili avopaikan Lauri Pajuniemelle, joka toimitti kiekon maalin perukoille. Tilanne siis 2-2 kahden erän jälkeen.

Kolmas erä oli hienoista Leijonien hallintaa ja noin kolme minuuttia ennen pelin loppua Oskari Seppälällä oli mahdollisuus viedä joukkue johtoon, mutta valitettavasti laukaus meni muutaman sentin ohi Ruotsin maalista.

Jatkoajan alussa Ruotsi pystyi hyödyntämään hyökkäyspään aloituksen, kiekko viivaan ja sieltä laukaus, minkä hyökkääjä ohjauksellaan pystyi ohittamaan hyvin pelannen Oskar Aution. Näin siis Ruotsi otti jatkoaikavoiton.

Jos laiva oli eilen täynnä reikiä, niin telakalla laiva saatiin hyvään kuntoon. Sunnuntaina vastaan asettuu Tshekki. Nyt kun vene on kunnossa, voidaan purjeet avata ja päästää joukkue valloilleen. Voitolla Leijonat taistelevat turnauksen hopeasijasta.

Kirjoittaja on U16:n joukkueenjohtaja.

 

 

Etsi sivustolta