tiistai, 31 joulukuu 2013 11:08

Näin U16:n valmennus kommentoi Quebec Cupin voittoa

Kirjoittanut Hannu Saintula
Turnauksen MVP-pelaaja Otto Mäkinen. Turnauksen MVP-pelaaja Otto Mäkinen.

Kanadassa pelatun Quebec Cupin voittaneen Suomen alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen valmennusryhmän jäsenet arvioivat joukkueen turnausta seuraavasti:

Päävalmentaja Jussi Ahokas:
- Viiden ottelun sarjassa joukkue sisäisti hyvin voittavan joukkueen tavan toimia sekä pelitilanteissa että off-ice -toiminnassa. Myös tapa ja taito selviytyä vaikeista tilanteista pelin sisällä parani selkeästi. Otteluissa saimme hyvää kokemusta pohjoisamerikkalaisesta kamppailuvoimasta ja kokemuksia myös pelinopeuden merkityksestä tehokkaaseen maalipaikkojen luomiseen.

Valmentaja Janne Grönvall:
- Joukkueen aikaisemmissa tapahtumissa puolustajien pääteemoina olleet asiat näkyivät ottelusarjassa positivisena trendinä:
1. Kiekon nosto jalalla ja pää ylhäällä ja katse pelin
2. Puolustusalueen allemenot ja vahva Boxout-pelaaminen oman maalin läheisyydessä
3. Hyökkäysalueen viivapelaaminen parani - tehokkuus seuraavana haasteena

Maalivahtivalmentaja Aki Näykki:
- Molemmat maalivahdit osoittivat pystyvänsä pelaamaan kovassa kansainvälisessä pelitempossa, pienen kaukalon pelivalmius vaatii hyvää pelin lukemista ja pelirytmissä pysymistä. Leevi Laakso osoitti pystyvänsä pelaamaan voittavaa kansainvälistä peliä, vahvuutena hänellä on hyvä urheilullinen tapa toimia.

Valmentaja Jukka Lamminaho:
- Suomalaisessa kiekkokehyksessä tällaisten turnausten voittaminen on hieno saavutus ja sen arvostaminen tärkeää, samoin viestin vieminen kenttätyöhön on kehityksen ja kehittämisen kannalta elinehto. Pelaajien kannalta kahden peräkkäisen turnauksen (Ruotsi/Kanada) hienojen kokemusten oppi on siirrettävä jatkossa päivittäiseen tekemiseen.

Lopuksi vielä joukkueenjohtajan kommentti:
- Kiitokset kaikille pelaajille! On hienoa toimia nuorten,  tavoitteellisten ja elämästä nauttivien ”äijien” kanssa. Samalla myös kiitokset taustaryhmälle ja erityisesti tohtori Joni Keisalalle ja huoltaja Keke Suomelalle - työskentely ammattilaisten kanssa on kunnia ja motivoi aina.

Kirjoittaja on alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen joukkueenjohtaja.

 

 

Etsi sivustolta