maanantai, 11 helmikuu 2013 11:50

U16: Jälleen muutama kokemus rikkaampana kotiin

Kirjoittanut Max Kolu, joukkueenjohtaja

Viimeisestä ottelusta maajoukkueen olisi kuulunut ansaita enemmän. Ruotsia vastaan käyty kamppailu oli selvästi Suomelta viikonlopun parasta antia, mutta silti turnaus päättyi tappioon.

 - Turnauksen kolmannessa pelissä saimme näkymään sellaista pelaamista, joka perustuu viisikon yhteistyöhön ja pelinopeuteen. Edelleen haasteena oli kovassa vauhdissa syöttäminen ja pelin jatkaminen. Nopeus-taitavuus eli hyökkäyspeliä edistävien valintojen tekeminen kovassa vauhdissa on jatkuva kehityskohde ja sitä kautta muuten hyvä peruspelaaminen muuttuu tehokkuudeksi.

Näin kommentoi päävalmentaja Kalle Kaskinen. Hieman nihkeän alun jälkeen Suomi pelasi todella mallikkaasti; taisteli ja loi tilanteita. Maalejakin syntyi avauserässä kaksi kappaletta Ruotsin yhtä vastaan. Ensin suomalaisista maalinteossa kunnostautui Teemu Väyrynen ja hetkeä myöhemmin Joonas Niemelä. Toisessa erässä Suomella oli paikkoja tehdä useampikin maali, mutta ainoastaan Julius Nättinen onnistui oppikirjamaisen kolme vastaan kaksi - hyökkäyksen päätteeksi.

Toiselle erätauolle mentiin Suomen johtaessa 3-2, mutta niin vain kävi, että naapurimme Ruotsi tuli kolmannessa erässä rinnalle ja kahta minuuttia myöhemmin ohi. Hetken herpaantuminen pienissä yksittäisissä tilanteissa johti vastustajan maaleihin. Niin se vain on, että mitä vanhemmassa ikäluokassa pelataan ja mitä kovempia pelejä on, niin sitä useammin virheistä rangaistaan.

Suomella oli vielä lopussa kova painostus ylivoimalla ilman maalivahtia, mutta maali jäi paikoista huolimatta tekemättä. Näin ollen tuloksena oli tappio lukemin 3-4. Turnauksesta saatiin kolme tappiota ja luonnollisesti viimeinen sija. Jokaiselle pelaajalle siis jäi nälkää rutkasti seuraaviin maaotteluihin. Suomen maalilla hyvän ottelun neljästä takaiskusta huolimatta pelasi jälleen Veini Vehviläinen 40 torjunnalla ja ottelun parhaaksi Leijonista nimettiin Teemu Väyrynen. Näin turnaus annin näki Kaskinen:

- Vaikka pelaaminen parani turnauksen edetessä, niin emme silti päässeet sille tasolle, jolla olimme esimerkiksi joulukuun voittoisassa Nordic Cupissa. Uskon, että pelit antoivat nuorille lahjakkuuksille lisää kokemusta siitä, mitä voittava pelaaminen kansainvälisissä huippupeleissä vaatii...

 

Olet nyt

Lisää U16-uutisia

Etsi sivustolta