torstai, 27 joulukuu 2012 10:43

U16: Muuttuneita olosuhteita ja arvokas voitto

Kirjoittanut Jukka Lamminaho, joukkueenjohtaja
U16: Muuttuneita olosuhteita ja arvokas voitto Lasse Sampakoski

U16 joukkue aloitti Montrealissa voitokkaasti, Suomi voitti pelin ansaitusti lukemin 3-1.

Ensimmäiset arvokkaat kokemukset saatiin jo ennen pelin alkua. Samassa hallikompleksissa pelataan isoa junioriturnausta ja näiden otteluiden viivästymisen vuoksi ja useiden ottelun muuttuneiden alkamisaikojen jälkeen pelaajat olivat aitoissa odottamassa alkuseremonioita 17.30 (pelin piti alkaa 17.00), tuomarit totesivat, että jää ei ole turvallinen pelaajille (jäädytyslaitteisto oli ylikuormittunut). Ottelu siirrettiin saman areenaan toiseen kaukaloon ja ottelu pääsi alkamaan noin tunnin myöhässä.

Pelin alku osoitti, että Suomen pelaajat pystyivät käsittelemään edellä mainitut "muuttuvat tekijät" hyvin, ja ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli 2-0. Viisikon tiiviys ja reagointinopeus niin hyökkäys- kuin puolustussuuntaan oli hyvällä tasolla. Ajassa 4.25 Sebastian Aho kuljetti kiekon Team Quebecin alueelle ja syötti viivaan Jarkko Parikalle joka toimitti kiekon maalille, josta Santeri Sillanpään käänsi kiekon taitavasti ohi vastustajan maalivahdin.

2-0-maali ajassa 13.57 oli hyvä näyte koko viisikon yhteistyöstä, tilastoihin taas syöttäjäksi Parikka ja Aho, viimeistelyn hoitaa jälleen Sillanpää.

Toisessa ja kolmannessa erässä Suomen kiekollinen peli oli huolimatonta, ja Quebec sai ansaitun 2-1-kavennusmaalin kolmannessa erässä ajassa 2.22. Ottelun ratkaisu syntyy kuitenkin Arttu Ruotsalaisen hienolla laukauksella hyvän keskialueen puolustuspelaamisen (Veli-Matti Tiuraniemi), vahvan tilanvoittamisen (Kasper Björkqvist) jälkeen kellon näyttäessä 7.31 kolmatta erää. Tämän jälkeen kotijoukkue painosti hetkittäin voimakkaasti, mutta lopputuloksena on Suomen U16 maajoukkueen ansaittu voitto.

Päävalmentaja Kalle Kaskinen oli tyytyväinen pelaajien kykyyn pitää keskittyminen sovituissa asioissa ensimmäisessä erässä.

- Maalivahdit Veini Vehviläinen ja Arttu Kulmala jotka pelasivat ottelun puoliksi onnistuivat erinomaisesti. Santeri Sillanpää ja Arttu Ruotsalainen osoittivat hyvää intohimoa maalintekoon ja sitä kautta esimerkkiä koko joukkueelle tulevia pelejä ajatellen. Voitto lämmittää, mutta pelissä on vielä paljon parannettavaa, Kaskinen kertaa.

Huomenna U16 pojilla puntarissa on jämäkän kiekollisen pelin lisäksi kamppailuhalukkuus, sillä vastassa on -95 ja -96 syntyneistä pelaajista rakentuva paikallinen Grenadiens seurajoukkue .

Olet nyt

Lisää U16-uutisia

Etsi sivustolta