maanantai, 17 joulukuu 2012 14:16

U16: Turnaus ohi - Pohjolan paras!

Kirjoittanut Kalle Väliaho

Alle 16-vuotiaiden maajoukkue päätti urakkansa Nordic Cupissa 3-2-voittoon Ruotsista, mikä samalla nosti Pikkuleijonat turnausvoittoon.

Suomi otti voiton Ruotsista lukemin 3-2 Nordic Cupin päätösottelussa sunnuntaina. Avauserässä Suomi painosti ja loi maalipaikkoja Ruotsin alueella. Jokainen viisikko pystyi pelaamaan vahvaa kiekollista peliä ja maalivahti Arttu Kulmala torjui Ruotsin yritykset. Tilanne ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli tasan 0-0.

Toinen erä jatkui myös tasaisesti. Erän puolessa välissä Petrus Palmu ja Arttu Ruotsalainen löysivät maalin edestä Teemu Väyrysen, joka laukoi suoraan syötöstä Suomen 1-0 johtoon. Muutama minuutti melkein identtisellä maalila Santeri Sillanpää vei Suomen 2-0 johtoon Sebastian Ahon syötöstä. Toisessa erässä tunteet hieman kuumentuivat ja Suomen Joonas Niemelälle että Ruotsin hyökkääjälle tuomittiin 10 minuutin käytösrangaistukset.

Kolmannessa erässä Ruotsi kavensi heti erän alussa ja tasoitti ottelun viisi minuuttia myöhemmin. Suomen painostus jatkui ja Ruotsi joutui jäähylle. Ylivoimalla Jonne Tammela laukoi ympyrän kaarelta suoraan syötöstä Suomen voittomaalin. Syöttäjinä toimivat Jesper Mattila ja Santeri Sillanpää. Voitolla Suomi otti Nordic Cupin voiton häviämättä yhtään ottelua.

- Viikon turnausmatka Ruotsiin ja Tanskaan oli onnistunut tasonmittaus 1997-ikäluokalle. Ensimmäinen tapahtuma ulkomailla, ja kolme kovaa peliä Ruotsia vastaan osoitti, että ikäluokan maajoukkueeseen on tarjolla lahjakkaita pelaajia, päävalmentaja Kalle Kaskinen summaa.

Viikon tavoitteena oli nouseva tekemisen ja pelaamisen trendi sekä tulostavoitteena turnausvoitto. Alussa pääpainona oli yksittäisen pelaajan ominaisuuksien kartoittaminen, ja esille nostettiin pelaajan luonne ja luistelu. Turnauksen edetessä pelin osaaminen ja yhteistyön jääkiekko nousivat keskiöön.

- Ensimmäinen peli Ruotsia vastaan oli pientä totuttelua kovaan pelinopeuteen ja se päättyikin 2-5-tappioon. Jatkossa pelaaminen kehittyi tavoitteen mukaisesti, minkä seurauksena otimme neljä voittoa putkeen, ja varsinkin finaali Ruotsia vastaan oli osoitus koko joukkueen vahvasta sitoutumisesta yhteiseen tekemiseen. Runsasmaaliset voitot ja totaalinen pelin hallinta Norjaa (9-1) ja Tanskaa (8-2) vastaan kertoo myös pelaajien maalinteko-osaamisesta.

- Kauden painopisteenä olevat luistelu ja maalinteko olivat korostetusti esillä myös maajoukkuetapahtumassa ja hyvää yhteistyötä seurojen kanssa pitää jatkaa, jotta pelaajien osaaminen em. asioissa olisi vieläkin vahvempaa, Kaskinen päättää.

Suomen pistemiehet:

Santeri Sillanpää 1+1
Teemu Väyrynen 1+0
Jonne Tammela 1+0
Petrus Palmu 0+1
Arttu Ruotsalainen 0+1
Sebastian Aho 0+1
Jesper Mattila 0+1

Olet nyt

Lisää U16-uutisia

Etsi sivustolta