maanantai, 11 tammikuu 2016 22:38

Petra Nieminen: ”Ruotsalaisilla ei mitään sanomista - Kopissa hillitön tunnelma”

Kirjoittanut
Petra Nieminen (oik.) ja Jenniina Nylund juhlivat maalia. Petra Nieminen (oik.) ja Jenniina Nylund juhlivat maalia. Francois Laplante/HHOF-IIHF Images

Kahdella maalillaan Suomen 3-1-voiton Ruotsista maanantaina varmistanut Petra Nieminen kiitteli joukkueensa ryhtiliikettä lauantain Sveitsi-tappion jälkeen. Pukukopissa oli MM-kisojen alkulohkon päätöspelin jälkeen hieno tunnelma, mutta nyt katseet ovat jo tiukasti seuraavassa pelissä. Neljännesfinaali on ohjelmassa jo tiistaina.

- Lujaa mentiin koko ajan, Nieminen summasi Ruotsi-ottelun.
- Joukkueelta löytyi niin kova tsemppi, ettei ruotsalaisilla ollut mitään sanomista.

Suomen oli pakko voittaa Ruotsi, muuten turnaus olisi ”huipentunut” karsintapeleissä. Lauantain 0-2-tappio Sveitsille oli iso pettymys, mutta välipäivänä sunnuntaina tilanne nollattiin.

- Sveitsi-pelin jälkeen joukkue oli vähän allapäin, mutta unohdimme tappion nopeasti ja aloimme keskittymisen tähän otteluun. Itse sain vapaapäivänä kerättyä energiaa ja tänään oli hyvä jalka.

Millaista oli kopissa pelin jälkeen?
- Aika hillitön tunnelma. Voitto tuli ja sen huomasi.

Pelasitte kaikki alkulohkon ottelunne jo kello 12:00 paikallista aikaa. Milt tuntui mennä kaukaloon kaikissa otteluissa niin aikaisin?
- Minun mielestäni parempi aikaisin kuin myöhään illalla. Silloin ei jännitä ottelua niin kauan ja voi heti aamulla alkaa miettiä peliä.

Suomen vastustaja tiistain neljännesfinaaleissa varmistuu alkulohko A:n Tshekki-Venäjä -pelin myötä.

MM-kisojen ohjelma ja tulokset