maanantai, 11 tammikuu 2016 21:31

Tyttöleijonat Ruotsi-voitolla MM-kisojen neljännesfinaaleihin

Kirjoittanut
Aino Karppinen juhli Suomen 2-1-maalia. Aino Karppinen juhli Suomen 2-1-maalia. Francois Laplante/HHOF-IIHF Images

Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pelaa tiistaina MM-kisojen neljännesfinaaleissa. Tyttöleijonat varmisti paikkansa pudotuspeleissä maanantaina kukistamalla alkulohkon päätöspelissään Ruotsin maalein 3-1.

Suomen tehopelaaja oli Petra Nieminen, joka teki Suomen ensimmäisen ja kolmannen maalin. Ottelun voittomaaliksi osoittautuneen 2-1-osuman teki toisen erän lopulla Aino Karppinen.

Suomen maalivahti Tiia Pajarinen pelasi erinomaisen ottelun. Hän torjui yhteensä 20 kertaa.

Alkulohkossa B on pelaamatta Ranskan ja Sveitsin välinen ottelu. Jos Sveitsi voittaa, se nousee tasapisteisiin Suomen ja Ruotsin kanssa. Turnauksen sääntöjen mukaan kolmen joukkueen ollessa tasapisteissä vertaillaan näiden kolmen joukkueiden keskinäisiä otteluita. Keskinäisten otteluiden pisteet menivät tasan, mutta maaliero takaa Ruotsille (+2) ja Suomelle (0) paikan neljännesfinaaleissa. Sveitsi (-2) puolestaan joutuu karsintapeleihin.

Neljännesfinaalit pelataan tiistaina. Suomen vastustaja määrittyy myöhemmin tänään pelattavan Tshekki-Venäjä -ottelun myötä. Suomea vastaan tulee joko Tshekki tai Venäjä.