perjantai, 08 tammikuu 2016 21:54

Tyttöleijonien päävalmentaja Risku: ”Hermostuneen alun jälkeen alkoi rokkaamaan”

Kirjoittanut
Tyttöleijonien päävalmentaja Risku: ”Hermostuneen alun jälkeen alkoi rokkaamaan” HHOF-IIHF Images

Hermostunut alku, pari vapauttavaa maalia ja raikkaalla joukkuepelaamisella avausottelu kotiin selvin luvuin. Siinä tiivistetysti päävalmentaja Jari Riskun arvio Tyttöleijonien MM-avauksesta.

Suomi kukisti alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-kisojen avausottelussaan Ranskan peräti 11-1. Riskun mukaan jatkon kannalta oli hyvä, että maalihana aukesi laajalla rintamalla. Maalinteossa onnistui heti avausottelussa peräti yhdeksän eri pelaajaa.

- Meillä on kauden aikana ykköskenttä tykittänyt aika huolella. Nyt haimme kolmella kentällä hyvää rytmiä ja ykkösen lisäksi kaksi muutakin sylinteriä toimivat. Maalien kautta saimme leveyttä lisää, Risku sanoi.

Tyttöleijonilla on takanaan onnistunut MM-leiri. Vaikka Kanadassa pelataankin, vuorokausirytmi on pitänyt säilyttää lähes eurooppalaisena, sillä Suomen kaikki alkulohkopelit alkavat Kanadan aikaa kello 12. Se on kello 19 Suomen aikaa, joten vähän kuin kotona pelaisi.

- Olemme eläneet siinä rytmissä koko ajan, että action tapahtuu puolenpäivän aikaan. Mitään ongelmia ei tänään esiintynyt. Kunhan saatiin hartiat korvista, alkoi homma toimia.

Suomi kohtaa lauantaina Sveitsin. Ottelu alkaa kello 19:00 Suomen aikaa.