perjantai, 05 kesäkuu 2015 09:35

Rullakiekon MM-kisat // Vaparitiimi kasassa

Kirjoittanut
Rullakiekon MM-kisojen vapaaehtoiset koulutuksessa toukokuussa. Rullakiekon MM-kisojen vapaaehtoiset koulutuksessa toukokuussa. Carita Lohtander

Rullakiekon MM-kisojen alkuun on kuukausi aikaa. Valmistelut ovat hyvällä mallilla ja myös kisojen työntekijät - lähes 150 vapaaehtoista - ovat valmiina heinäkuun 5. päivä käynnistyvään tapahtumaan.

- Haastattelujen ja koulutusten perusteella meillä on kasassa hieno tiimi. Mukana on sopiva sekoitus kokemusta ja uutta verta, iloitsee vapaaehtoisista kisaorganisaatiossa vastaava Linda Jerjomin.

Vapaaehtoisten kirjo on lähes yhtä laaja kuin edessä olevat tehtävät kisa-aikana: mukana on miehiä ja naisia ja ikähaarukka vaihtelee lukioikäisistä eläkeläisiin. Paikallistuntemusta on noin puolella vapaaehtoisista, toinen puoli joukosta on ilmoittautunut mukaan pidemmän matkan takaa, moni aiempien vapaaehtoistehtävien innoittamana.

Vaikka mukana onkin varsin kokeneita vapaaehtoisia viime vuosien miesten ja poikien MM-kotikisoista ja seuratoiminnan parista, myös monelle vanhalle konkarille rullakiekko on uusi kokemus.
- Uskon, että rullakiekko yllättää positiivisesti, niin pelit kaukalossa kuin rento tunnelma kaukalon ulkopuolella, Jerjomin ennustaa 10 vuoden rullakiekkokokemuksen perusteella.

Ensimmäisten vapaaehtoisten työ alkaa jo viikkoa ennen kisoja, kun ensimmäiset joukkueet saapuvat maahan. Vapaaehtoisten kokemuksista ja työtehtävistä kerromme lisää heinäkuussa, kun kisat toden teolla käynnistyvät.
 

2015 Rullakiekon MM-kisat pelataan Tampereella 5.-11. heinäkuuta. Edulliset pääsyliput ovat myynnissä Lippupisteen verkkokaupassa, myyntipisteissä ja R-kioskeissa ympäri maan. Turnausaikana pääsylippuja saa myös Hakametsän lipunmyyntipisteestä, joka avautuu ottelupäivinä tuntia ennen ensimmäisen ottelun alkua.