perjantai, 29 touko 2015 11:39

Rullakiekon MM-kisat // Kim Strömberg: ”Saa pelata tosi hyvin, että pääsee kisoihin”

Kirjoittanut Jukka Paananen
Seurajoukkuetasolla Kim Strömberg edustaa rullakiekossa Pahalampea. Seurajoukkuetasolla Kim Strömberg edustaa rullakiekossa Pahalampea. Pasi Mennander

Rullakiekon MM-kilpailut järjestetään Tampereella 5.-11.7.2015. Suomi lähtee kisoihin puolustavana maailmanmestarina hakemaan historiansa viidettä kultamitalia.

Kyselimme viideltä viime vuoden mestarijoukkueen pelaajalta heidän odotuksistaan kotikisoja kohtaan, ja hieman muutakin. Tällä kertaa esittelyssä on 27-vuotias hyökkääjä Kim Strömberg.

Minkälainen on sinun historia rullakiekon parissa?

- Aloitin jo joskus 14-vuotiaana sellaisessa porukassa, kun Rolling Stones.  Sieltä sitten siirryin Graniin, ja nyt Tampereelle muutettuani olen pelannut Pahalammessa.

Rullakiekko on lähellä jääkiekkoa, erotuksena rullat luistinten pohjassa. Onko se jääkiekon kaltaisuus se, mikä lajissa kiehtoo?

- Kyllä se on taito, joka tulee esiin pelaajista. Kiekollinen peli kiehtoo. Ja tämä on muutenkin todella hyvää treeniä.

Jääkiekko ja rullakiekko ovat hyvin paljon samankaltaisia lajeja. Mitkä ovat suurimmat pelilliset erot?

- Kun pelataan neljä vastaan neljä, niin se menee välillä sellaiseksi kyttäilyksi. Peli on aika paljon kuin shakkia, pitää tarkkaan harkita mitä kentällä tekee.

Rullakiekko on toistaiseksi kohtalaisen tuntematon laji. Kenelle suosittelisit lajia?

- Kaikille, jotka kiekkoa pelaavat. Kesäharjoitteluksi kannattaa ottaa ehdottomasti mukaan.

MM-kilpailut järjestetään Tampereella. Minkälaisia ajatuksia kisakaupungista?

- Ihan loistavia. Nyt jengiin on varmasti myös tunkua paljon. Saa pelata todella hyvin, että pääsee Suomea edustamaan kisoissa.

Minkä takia suomalaisten tulisi tulla paikan päälle seuraamaan kisoja?

- Tämä on tosi viihdyttävä laji. Vaikka menee välillä sellaiseksi taktikoinniksi, niin kuitenkin tulee paljon maaleja, ja pelistä löytyy vauhtia.

Mitä odotat henkilökohtaisesti MM-kilpailuilta?

- Aina maajoukkueen mukana odottaa voittoja joukkueena. Henkilökohtaisesti se riittää minulle tässä vaiheessa.

Viime vuoden maailmanmestaruus lienee paras kisamuistosi. Onko jotain erityistä, mikä teki turnauksesta niin hyvän?

- Kyllä se oli se koko joukkue. Oli todella hyvä porukka. En ole ollut monessakaan samankaltaisessa kiekkoporukassa, jossa noin nopealla tahdilla saatiin homma toimimaan noin hyvin.

Kirjoittaja on työharjoittelussa Suomen Jääkiekkoliitossa.

 

2015 Rullakiekon MM-kisat pelataan Tampereella 5.-7. heinäkuuta. Edulliset pääsyliput ovat myynnissä Lippupisteen verkkokaupassa, myyntipisteissä ja R-kioskeissa ympäri maan. Turnausaikana pääsylippuja saa myös Hakametsän lipunmyyntipisteestä, joka avautuu ottelupäivinä tuntia ennen ensimmäisen ottelun alkua.