keskiviikko, 27 touko 2015 11:34

Rullakiekon MM-kisat // Kari Lohtanderin tavoitteena on mestaruuden uusiminen

Kirjoittanut Jukka Paananen
Kari Lohtander on viime vuosina kuulunut Rullaleijonien kokeneeseen kaartiin. Kari Lohtander on viime vuosina kuulunut Rullaleijonien kokeneeseen kaartiin. Marko Hannula

Rullakiekon MM-kilpailut järjestetään Tampereella 5.-11.7.2015. Suomi lähtee kisoihin puolustavana maailmanmestarina hakemaan historiansa viidettä kultamitalia.

Leijonat-toimitus kyseli viideltä viime vuoden mestarijoukkueen pelaajalta heidän odotuksistaan kotikisoja kohtaan, ja hieman muutakin. Tällä kertaa esittelyssä on 39-vuotias hyökkääjä Kari Lohtander.

Minkälainen on sinun rullakiekkohistoriasi?

- Vuonna 2000 oli ensimmäinen kausi, eli tämä on nyt sitten jo kuudestoista kausi liigassa. Maailmanmestaruuskilpailuissa olen pelannut kaksitoista kertaa. Siinä on se tausta oikeastaan.

Pitkä peliura takana, mikä pelissä edelleen kiehtoo?

- Kyllä se on edelleen vaan kivaa. Nuorempien kanssa pelaaminen on mukavaa, mutta sitten kun jään jalkoihin, niin kyllä siirryn pois tieltä.

Mikä rullakiekossa sytyttää pelaajana?

- Tämä on ehkä rennompaa kuin jääkiekko. On enemmän tilaa, ja ehkä jollain tapaa tämä vaatii enemmän taitoa. Pystyy enemmän neppailemaan ja kikkailemaan.

- Taktisesti se on hyvin paljon erilaista kuin jääkiekko. Ja kun paitsiosääntö on erilainen kuin jääkiekossa, se muuttaa peliä tosi paljon. Tietenkin kun pelataan neljällä neljää vastaan, niin tilaa on enemmän.

Laji on melko tuntematon Suomessa. Kenelle suosittelisit lajia?

- Aika pitkälti jääkiekon parista tätä lajia tullaan pelaamaan. Luistelu on niin iso osa tätä peliä, että kokemus siitä olisi eduksi.

- Jos jossain vaiheessa peliä aletaan pelata ympärivuotisesti, niin se voi tietysti muuttaa asioita, mutta toistaiseksi näkisin jääkiekkotaustan olevan se, mistä tähän lajiin kannattaa siirtyä.

Mitä mieltä olet Tampereesta kotikisojen kisapaikkana?

- Tampere on rullakiekon ykköspaikka tällä hetkellä ehdottomasti. Sieltä löytyy kolme seuraa, ja viimevuosina sinne on tullut kannujakin ihan kivasti. Hieno paikka pelata kisat.

Mitä odotat kisoilta henkilökohtaisesti?

- Hyvää tulosta ehdottomasti. Mestaruutta jahdataan tietysti, muuten sinne ei kannata lähteä ollenkaan.

Miksi suomalaisten pitäisi tulla seuraamaan MM-kisoja?

- Erittäin viihdyttävä laji. Kesällä kun ei ole jääkiekkoa, niin tämä on hyvä vastine sille. Hyviä pelejä on varmasti tulossa. Jääkiekon puoleltakin tulee varmasti huippuammattilaisia mukaan, joten kyllä siellä nähtävää riittää.

Mikä tai mitkä ovat parhaat kisamuistosi?

- Mestaruudet ovat tietenkin.  Vuonna 2003 tuli ensimmäinen, ja sitten oli pari huonompaa vuotta välissä. Nyt taas viime vuosina palaset ovat loksahdelleet kohdalleen, ja tuli taas se mestaruus. Ne nousevat ehdottomasti esille.

Kirjoittaja on työharjoittelussa Suomen Jääkiekkoliitossa.

 

2015 Rullakiekon MM-kisat pelataan Tampereella 5.-11. heinäkuuta. Edulliset pääsyliput ovat myynnissä Lippupisteen verkkokaupassa, myyntipisteissä ja R-kioskeissa ympäri maan. Turnausaikana pääsylippuja saa myös Hakametsän lipunmyyntipisteestä, joka avautuu ottelupäivinä tuntia ennen ensimmäisen ottelun alkua.