lauantai, 29 helmikuu 2020 15:38

"Nollavitosten" maalivahtivalmennusta pohjustettiin Tulevaisuuden Tähdet -tapahtuman seminaarissa – Pohjola-leirillä viedään oppeja jo käytäntöön

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU

Vuonna 2005 syntyneiden poikien ikäluokan maalivahtien valmistautuminen Pohjola-leirille eteni poikkeavalla tavalla. Kaikki "nollavitosten" kärkivahdit ponnistivat Pohjola-leirille Tulevaisuuden Tähdet -kartoitustapahtuman kautta.

Aiempina kausina ikäluokan kärkivahdit oli nimetty Pohjola-leirille jo tammikuun alun ensimmäisten nimeämisten myötä. Nyt kaikki 12 maalivahtia valittiin Tulevaisuuden Tähdet -turnauksen näyttöjen perusteella.

– Toimimalla näin tarjoamme alueiden mahdollisille kärkimaalivahdeille yhden tarkkailutapahtuman lisää. Samalla voimme auttaa heitä teknisen osaamisen sekä pelitaitojen osalta. Lisäksi voimme kohdata henkilökohtaisesti kaikki maalivahdit, saamme tietoa heidän tavoitteistaan ja toimintatavoistaan, Jääkiekkoliiton maalivahtien pääkouluttajalta Olli-Pekka Äijälä perusteli Leijonat.fi:lle 10. tammikuuta.

Tulevaisuuden Tähdet -tapahtumaan kutsuttiin 20 maalivahtia ja heidän maalivahtivalmentajansa. Valmentajat saivat mahdollisuuden nähdä ikäluokan tason ja missä heidän omat valmennettavansa menevät valtakunnallisesti. Lisäksi valmentajille järjestettiin seminaari, jossa käytiin läpi mm. maajoukkueen toimintatapoja sekä lähtökohtia tulevaan U16-kauteen.

Seminaarissa seuravalmentajat pääsivät myös tutustumaan ikäluokan maajoukkuevalmennuksesta vastaaviin henkilöihin. Nollavitosten ikäluokan maajoukkuevalmentajana toimii kuopiolaisen KalPan maalivahtivalmentajana työskentelevä Jarkko Rissanen.

– Sain seuraltani mahdollisuuden päästä tämän ikäluokan matkaan, ja tosi innoissani lähden mukaan. Olen iloinen, että tukenani on osaavia ihmisiä. On hienoa, että liitto satsaa näin laajalla rintamalla tähän toimintaan, Rissanen sanoi.

 

Olli-Pekka Äijälä (vas.) ja Jarkko Rissanen.


Äijälän ja Rissasen lisäksi tammikuun lopun seminaarissa luennoivat Jääkiekon kansainvälisen kehityskeskuksen maalivahtivalmentaja Janne Pekkarinen sekä Jääkiekkoliiton maalivahtikouluttaja Vesa Virta.

Seuravalmentajien ja maajoukkuevalmennuksesta vastaavien tutustuminen jatkui Pohjola-leirillä, jonne valmentajat saivat myös kutsun. Pohjola-leirillä maalivahdeilla oli perjantaina ohjelmassaan jäätestit, lauantaiaamuna heillä oli yhteiset jääharjoitukset. Lisäksi tietysti pelattiin.

"Ei mandaattipaikkoja"

Pohjola-leirin päätteeksi valitaan neljä maalivahtia, jotka saavat keväällä kutsun ikäluokan ensimmäiselle maajoukkue-ehdokkaiden testileirille. Seminaarissa Äijälä korosti, että Pohjola-leirin maalivahtivalinnat kantavat vain kesään asti, esimerkiksi lokakuun Saksa-otteluihin maalivahtivalinnoissa lähdetään ns. puhtaalta pöydältä.

– Mitään mandaattipaikkoja ei maalivahdeille ole tarjolla. Saksa-otteluihin valitsemme maalivahdit kesän ja alkusyksyn näyttöjen perusteella. Tämän ikäiset pelaajat kehittyvät eri aikaan, kahdessa-kolmessa kuukaudessa voi tapahtua ihan mitä vaan. Ei ole elämän ja kuoleman kysymys, pääseekö maalivahti Pohjola-leirillä neljän kärkimaalivahdin joukkoon, tulemme seuraamaan kaikkia maalivahteja, Äijälä korosti seuravalmentajille.

Äijälä kertoi olevansa tyytyväinen 05-ikäluokan maalivahtivalmennuksen saamaan starttiin.

– Pääsimme aikaisessa vaiheessa verkostoitumaan ikäluokan kärkimaalivahtien valmentajien kanssa. Olemme ihan eri tasolla ensi syksynä, kun ikäluokan maajoukkuetoiminta on täydessä vauhdissa. Meillä on jo silloin yhteisiä kokemuksia seuravalmentajien kanssa.


Maalivahtivalmentaja Janne Pekkarinen.


Tulevaisuuden Tähdet -tapahtuman maalivahtiseminaari.


Artikkelin yläosan videolla välähdys lauantaina 29.2.2020 järjestetyistä maalivahtiharjoituksista.

Olet nyt

Lisää Pohjola-leirin 2020 uutisia

 
 
 

 Vuoden 2020 Pohjola-leiri järjestetään Vierumäellä 26.2.–1.3.2020. Kyseessä on järjestyksessään 64. Pohjola-leiri.


Kisaviestinnässä käytämme tunnisteita #Pohjolaleiri ja #Leijonat.


OHJELMA, TULOKSET JA TAULUKKO


KOKOONPANOT:

Juhot
Krisut
Markot
Mikot
Nikot
Vellut

Verkkolähetykset

Leijonien verkkopalvelu tarjoaa vuoden 2020 Pohjola-leiriltä yhteensä 15 suoraa verkkolähetystä.

Leijonat.fi:n kaikki verkkolähetykset

Pohjola-leiri vuosi vuodelta

Etsi sivustolta